Wanneer u gaat scheiden van uw partner dan zullen er een behoorlijk aantal zaken zijn die u met elkaar zult moeten bespreken. Hierbij moeten ook de nodige afspraken gemaakt worden en soms is het niet altijd even makkelijk om dit onderling te doen. Wanneer u echter wel bereid bent om met elkaar in gesprek te gaan, dan kunt u kiezen om hierbij geholpen te worden door een mediator. Kunt u om wat voor redenen dan ook niet naar het kantoor van de mediator toekomen? Dan kunt u ook kiezen voor een mediator aan huis bij Meesters & Meer Advocaten & Mediators.

  • Vertrouwelijkheid
  • Geheimhouding
  • Vrijwilligheid

Een van de belangrijkste dingen voor het kunnen inhuren van een mediator aan huis is dat beide partijen vrijwillig het gesprek aangaan. Werkt een van de twee niet mee? Dan is het helaas niet mogelijk om voor een mediator aan huis te kiezen en dan zult u dus beide een advocaat onder de arm moeten nemen. Dit is vaak een stuk duurder en het kan ook veel langer duren wanneer u het proces op deze manier probeert op te lossen. Het is dus eigenlijk voor iedereen beter om gewoon om de tafel te gaan zitten en samen met de mediator aan huis tot de juiste oplossing te komen. Bij Meesters & Meer Advocaten & Mediators zijn ze gespecialiseerd in het onderhandelen bij scheidingen. Ook als er sprake is van een kind of meerdere kinderen in de situatie, dan hebben zij hier een gepaste aanpak voor.

Geheimhouding bij de mediator aan huis

Het is belangrijk om te weten dat ook de mediator aan huis altijd aan zijn of haar geheimhoudingsplicht zal voldoen. Alles wat dus in de gesprekken met elkaar besproken wordt, zal het huis niet verlaten. Het is dus een van de meest ideale manieren van conflictbemiddeling. Een mediator aan huis maakt het daarnaast fijner omdat u dit in een persoonlijke omgeving kan doen. Dit kan er in veel situaties voor zorgen dat u nog sneller tot een oplossing komt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat alles in vertrouwen gezegd wordt. Alles wat er dus besproken moet worden om tot de juiste oplossing te komen kan gezegd worden. Heeft u nog nooit eerder gekozen voor een mediator aan huis en wilt u hier iets meer over weten? Neem dan contact op met Meesters & Meer Advocaten & Mediators. De medewerkers hier helpen u graag verder. Zij kunnen u uiteraard alle ins en outs van een mediator aan huis vertellen. Bijvoorbeeld wat de voordelen zijn om hiervoor te kiezen en hoe een gesprek eruit zal zien.

Meer weten over conflictbemiddeling

Als er iets belangrijk is dan is het natuurlijk wel dat de conflictbemiddeling goed verloopt. Het kan daarom van belang zijn om van tevoren al te weten wat u allemaal kan verwachten. Zeker als u niet helemaal zeker weet of een mediator aan huis wel de juiste optie voor u is. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijskt dat u tot de juiste oplossing komt. Het voordeel van een mediator aan huis is dat het snel, goedkoop en beter opgelost kan worden. Er zijn echter wel uitzonderingen op deze situatie. Als een van de twee partners bijvoorbeeld echt niet mee wil werken, dan kan dit de zaak bemoeilijken en is het eigenlijk ook niet mogelijk om te kiezen voor een mediator. Het is dus van belang dat u hier samen voor kiest en ook dat u beiden bereid bent om het probleem aan te pakken. Informeer daarom vandaag nog naar de mogelijkheden en neem hierover contact op met het kantoor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn