KEF speakers zijn een begrip in de audio wereld. KEF is een producent van high-end luidsprekers en koptelefoons. Als er gesproken wordt over kef speakers dan heeft men het over kwaliteit. Kef is opgericht in 1961 in Groot Brittannië. Al meer dan vijftig jaar ontwikkelt het bedrijf kef speakers van innovatief design. Naar eigen zeggen zijn ze de meest vooruitdenkende en technologisch geavanceerde speaker producent ter wereld. De slogan van kef is: “Obsessed with high resolution” en dit statement komt duidelijk naar voren in hun producten. Kef speakers staan bekend om hun fantastische vormgeving en geluidsweergave. Ze zijn strak en modern vormgegeven en de audiokwaliteit is zoals verwacht: geweldig. Kef speakers zijn dus van uitstekende kwaliteit. En aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Kef speakers zijn niet goedkoop. Om deze reden vind je Kef speakers niet bij iedereen thuis aangesloten op de huis, tuin en keuken set-up. Voornamelijk zul je kef speakers aantreffen in geluidstudio’s, high-end home cinema’s en bij de echte liefhebber.

Kef speakers in Nederland

Kef is een Brits bedrijf, maar gelukkig voor ons Nederlanders kun je hun producten ook gewoon hier kopen. Zo kun je in een aantal speciaalzaken kef speakers kopen of bestellen. Één van zulke speciaalzaken is iEar in Tilburg (http://www.highend-geluidsspecialist.nl). Graag wil ik wat meer vertellen over iEar, iEar staat namelijk bekend als één van de specialisten op audio en visueel vlak. Zo hebben ze twee luisterstudio’s ingericht om hun klanten een impressie te geven van wat er mogelijk is en de luisterervaring staat centraal. Zoals ik eerder al heb vermeld, hangt er een stevige prijskaart een de merknaam KEF. Echter krijg je hier ook hoge kwaliteit voor terug. Maar hoe benut je deze kwaliteit het beste? Elke ruimte is weer anders. Een ruimte met houten vloer geeft een heel andere luisterervaring dan een ruimte gevuld met tapijten. Akoestiek is belangrijk voor een goede geluidsbeleving. Producten van Kef, net als de meeste high-end producten, verdienen het om goed afgesteld te worden op de ruimte. Maar het goed op elkaar afstellen van audioapparatuur en ruimte is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig biedt iEar hier een oplossing, namelijk de custom install service. Het personeel van iEar is professioneel. Het zijn liefhebbers met een gedegen kennis op vlak van audio. Dit komt de zaak ten goede. Als high-end specialist kun je niet zomaar met producten smijten, zoals je in bijvoorbeeld de mediamarkt vaak ziet. Daar zijn de producten simpel weg te kostbaar voor. Bij iEar is een ruime selectie aan artikelen te vinden, vooral op de website. In de winkel is het aanbod iets beperkter. Het beschikbare aanbod is echter wel een ontzettend mooie samenstelling van producten uit het hele veld en de producten zijn allemaal van hoge kwaliteit. Producten die niet op voorraad zijn, kunnen altijd besteld worden.

Conclusie

De markt van high-end audio is een bijzondere. Er is veel kennis en vakkundigheid nodig om een audio installatie optimaal te laten presteren. Ook is het een productgroep die duur is. Een miskoop wil je liever niet maken.  Om dit te voorkomen heb ik een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Neem de tijd en luister.
  • Koop bij een specialist, bij voorkeur één met reparateur.
  • Laat je adviseren door deskundig personeel.
  • Maak gebruik van luisterstudio’s om een beeld te vormen van wat er mogelijk is.
  • Houdt rekening met de ruimte waarin je de speakers wilt plaatsen.

Loop vooral eens binnen of verken de website van iEar, het is de moeite waard voor iedereen die een liefde heeft voor audio. Een echte aanrader voor liefhebbers.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn