De laatste jaren is het steeds meer in het nieuws en op social media dat het hebben van een gezond gewicht gelijk staat aan het hebben van een gezond lichaam. Draag jij wat extra kilo’s met je mee die je eigenlijk niet nodig hebt? Met je bmi uitrekenen kun je zien of je een gezond gewicht hebt. Voor sommige mensen is het erg duidelijk dat ze overgewicht hebben, terwijl anderen er misschien net tegenaan zitten. Een ding is in ieder geval zeker: het is belangrijk om je gewicht goed in de gaten te houden en op de juiste manier voor je lichaam te zorgen. Wanneer je overgewicht hebt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Je bmi uitrekenen geeft je vijf categorieën.

  • Ondergewicht
  • Gezond gewicht
  • Overgewicht
  • Obesitas
  • Morbide obesitas

Wanneer je in de laatste twee categorieën valt, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Het hebben van obesitas of zelfs morbide obesitas kan zeer nare gevolgen hebben voor je gezondheid. Het is dus zeer belangrijk om hier op zeer korte termijn iets aan te doen. Het krijgen van professionele hulp kan dan van belang zijn en we raden je dan ook ten zeerste aan om een arts te bezoeken als jouw bmi uitrekenen laat zien dat je obesitas of morbide obesitas bent.

Je bmi uitrekenen voor overgewicht

Heb je gebruik gemaakt van de tool voor je bmi uitrekenen op de website BMI Uitrekenen en komt eruit dat je overgewicht hebt? Dan is het verstandig om de overtallige kilo’s kwijt te raken. Op de bovengenoemde website vind je uiteenlopende tips hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Gewicht verliezen lijkt soms erg moeilijk, maar dit hoeft het absoluut niet te zijn. Door voor een gezonde levensstijl te kiezen, kom je vaak al een heel eind. Maak gezonde keuzes wanneer het aankomt op voeding en ga een tot drie keer per week naar de sportschool of zorg er in ieder geval voor dat je in beweging komt. Woon je op een korte afstand van je werk? Ga lopen of pak de fiets. Neem niet de lift wanneer je ook de trap kunt nemen en begin je dag met wat rek en strekoefeningen. Dit kan er allemaal al aan bijdragen om gewicht te verliezen. Dit zijn ook dingen die makkelijk vol te houden zijn. Het volgen van een dieet kan natuurlijk een goede optie zijn, maar wanneer je dan op een goed gewicht zit en je valt weer in je oude gewoontes terug, dan is de kans groot dat de kilo’s er zo weer aanzitten. Dit is uiteraard niet wat je wilt en dus kan het veranderen van je levensstijl een verstandigere keuze zijn.

Meer informatie over je bmi uitrekenen

Je bmi uitrekenen is absoluut niet moeilijk, zeker niet als je gebruikt maakt van de tool op de website. Hiermee heb je binnen enkele seconden al berekent wat jouw bmi is en in welke categorie je dus valt. Is er bij het bmi uitrekenen uitgekomen dat je ondergewicht hebt? Ook dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Het hebben van overgewicht is niet goed voor je lichaam, maar ook ondergewicht kan ernstige gevolgen hebben. Afhankelijk van hoe erg het ondergewicht is, moet je hier ook zo snel mogelijk iets aan laten doen. Vaak heb je in zo’n geval geen gezonde relatie met voeding en dus is de hulp van een professional vaak een zeer verstandig idee. Wil jij weten of jij een goed gewicht hebt? Je bmi uitrekenen heb je zo gedaan en je weet dus meteen meer. Doe het vandaag nog op de website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn