Een ingegroeide nagel aan de grote teen is een veelvoorkomend probleem. Het lijkt zo’n klein euvel, maar het is toch iets waar je behoorlijk last van kunt hebben. Onze voeten zijn immers erg belangrijk voor ons in het dagelijks leven, we hebben ze nodig om ons voort te bewegen van de ene naar de andere plek. Als er dan iets aan mankeert, dan merken we dit eigenlijk continu. Lopen zal dan minder prettig zijn, waardoor je minder gaat bewegen en dat is voor je hele lichaam natuurlijk geen goed idee. Ook kan het met een ingegroeide nagel lastig zijn om je schoenen aan te trekken, een schoen zorgt vaak voor extra druk op de teen die toch al niet zo prettig aanvoelde. Bovendien is het ook lastig om je eigen teennagels nog te knippen op het moment dat je hier last van hebt en het is ook gewoon heel pijnlijk. Je moet dan immers diep onder de huid komen en dit doet gewoon zeer. Je zult daardoor opzien tegen het nagels knippen en dit minder vaak gaan doen. Een ingegroeide nagel klinkt dus als een heel klein probleem, maar het kan voor verrassend veel ellende zorgen.

Ingegroeide nagel laten behandelen door pedicure

Op het moment dat jij last hebt van een ingegroeide nagel, is het aan te raden om hiermee naar een pedicure te gaan. Ga nooit zelf aan de slag om te proberen dit probleem te behandelen, want je zult het over het algemeen alleen maar erger maken! Een pedicure heeft echter verschillende middelen ter beschikking om jou van je probleem af te helpen! En dit vaak op een zeer effectieve en langdurige manier. Hoe kan een ingegroeide nagel nu behandeld worden? Een optie is het gebruik van de teenstabilisator. Hiermee wordt de nagelplaat gestabiliseerd en op de juiste manier gevormd. Een andere optie is het gebruik van een speciale nagelbeugel. Deze wordt voor jou op maat gemaakt en haalt de nagelranden weg uit de nagelwal. Tegelijkertijd kan deze de nagelplaat wat vlakker maken, zodat opnieuw ingroeien voorkomen wordt. Je merkt uit de behandelmethodes al op dat de oorzaak van een ingegroeide nagel vaak een te bolle teennagel is, maar ook het dragen van te strakke schoenen of een verkeerde manier van knippen kunnen hiervan de oorzaak zijn. Laat je bij de behandeling dus ook goed voorlichten over wat jij zelf kunt doen om toekomstige problemen te voorkomen!

Pedicurepraktijk W. Wijnbergen

Zoek jij een goede pedicure in de omgeving van ‘s Gravenzande voor het behandelen van je ingegroeide nagel, dan is pedicurepraktijk W. Wijnbergen een uitstekende keus. Bovengenoemde methodes kunnen door Wieneke Wijnbergen uitstekend bij jou toegepast worden, waarna jij van je klachten verlost bent! En dat niet alleen, je kunt bij haar kiezen voor een deelbehandeling of een volledige behandeling. Kies je voor het eerste, dan wordt alleen je klacht verholpen, bijvoorbeeld je ingegroeide nagel. Kies jij voor een complete behandeling, dan worden daarnaast ook nog:

  • de teennagels gepolijst en gevijld
  • eeltplekken verwijderd
  • de voeten gemasseerd
  • de voeten verzorgd met een voetenbalsem

Zo laat je niet alleen je klacht verhelpen, maar kun je ook zelf genieten van een ontspannende behandeling. Bovendien zien je voeten er hierna echt weer uit om door een ringetje te halen, je kunt daarna dus met een gerust hart weer rondlopen in open schoenen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat mensen raar naar je voeten gaan kijken. Heb jij last van een ingegroeide nagel of wil je gewoon je voeten eens heerlijk verwennen? Ga dan naar pedicurepraktijk W. Wijnbergen in ‘s Gravenzande!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn