uitkeringsinfo - Telefoonnummer UWV

Zonder geld geen brood en zonder brood is het leven naar, bruut en kort. Althans, volgens Thomas Hobbs is dit zo en om deze reden hebben we dan ook samenlevingen uitgevonden waarin we niet meer op jacht hoeven of het brood hoeven te stelen van anderen. Deze samenlevingen zijn verder geëvolueerd tot samenlevingen en maatschappijen waarin we niet langer hoeven te vrezen voor de dood rondom elke hoek. We hebben een bepaalde mate van beveiliging en zijn op deze manier opgeschoven naar de top van de voedselketen. Het enige dier dat we tegenwoordig nog moeten vrezen is de mens. De mens is natuurlijk ook het wreedste dier dat er bestaat en in staat tot verschrikkelijke dingen. Maar ook daartegen hebben we ons inmiddels goed beschermd. De onrustzaaiers worden opgepakt en opgesloten en we hebben politie en militairen om ons als burger te beschermen. In deze samenlevingen komt het dus ook niet meer voor dat we geen brood meer hebben en het scenario van een naar, bruut en kort bestaan is dus verleden tijd. Althans voor de westerse samenleving, want er zijn nog genoeg plekken op aarde waar de zogenaamde ‘state of nature’ nog altijd actief is. Mocht je dus geen geld hebben, dan is er niets aan de hand. De regering helpt je graag weer op de been via een uitkering. De afwezigheid van een inkomen door het verlies van je baan betekent dus zeker niet dat je leven ten einde is. Dankzij de moderne samenleving zijn er vele sociale vangnetten waar je gebruik van kunt maken. Mocht je je baan verliezen, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een WW uitkering. Dit is een uitkering die je als het ware opvangt na het verlies van je baan. Je geniet dan 80 % van je loon dat je verdiende toen je nog werkte en daardoor heb je de tijd om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Maar moderne samenlevingen hebben dus ook speciale instanties die de uitkeringen behandelen. In dit geval is dat het UWV. Dus mocht je vragen hebben over je uitkering, dan kun je natuurlijk altijd bellen met het telefoonnummer van het UWV. Dit telefoonnummer van het UWV kun je gewoon online vinden via de website uitkeringsinfo.nl.

Kijk op uitkeringsinfo.nl voor informatie over uitkeringen en het telefoonnummer van het UWV

Op de website van uitkeringsinfo.nl kun je terecht voor allerlei informatie over uitkeringen. Dit betreft informatie over uitkeringen zoals:

  • WW uitkering
  • Bijstandsuitkering
  • WIA uitkering

Mocht je dus ergens mee zitten, lees dan vooral aandachtig de informatie op deze website door. Daar is het immers voor bedoeld. Mocht je er dan nog steeds niet uitkomen, dan kun je bellen via het telefoonnummer van het UWV. Dit telefoonnummer van het UWV vind je ook op de website. Je kunt altijd bellen en je vraag stellen. Het tarief is 90 cent per minuut. Je hebt dan wel een professional aan de telefoon die inzicht heeft in jouw persoonlijke situatie en die je dus ook gericht kan vertellen waar je recht op hebt. Tevens kan deze persoon je van advies voorzien of eventueel een afspraak voor je maken met een medewerker van het UWV.

Telefoonnummer van het UWV elke werkdag bereikbaar

Mocht je gebruik willen maken van het telefoonnummer van UWV, dan kun je in principe elke werkdag tijdens kantooruren bellen. Je kunt het beste bellen naar het telefoonnummer van UWV via een vaste lijn. De kosten zijn al hoog genoeg zonder deze ook nog eens te verhogen door de kosten van je mobiele telefoon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn