Wil jij de beroemdste plek van Peru bezoeken? Dan is de Inca trail boeken zeker iets wat je moet doen! Het is inmiddels een zeer populaire bestemming en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het is een prachtige plek, een majestueuze ervaring. Niet alleen de ruïnes van Machu Picchu zelf zijn schitterend om te bekijken, ook de weg er naartoe is zeker de moeite waard. Dat ontdekken steeds meer mensen en deze populariteit heeft een keerzijde. Kon je in het verleden nog wel op goed geluk heengaan en ter plekke je aansluiten bij een groep, nu moet je echt op tijd je Inca trail boeken, anders loop je de kans dat alle plaatsen vol zitten en je niet mee mag. Dat zou natuurlijk ontzettend zonde zijn, dan reis je helemaal naar dit Zuid-Amerikaanse land en dan kun je vervolgens niet die tocht ondernemen die het mooist van allemaal heet te zijn. Voorkom dat jij voor een dergelijke teleurstelling komt te staan en ga al op tijd je Inca trail boeken!

Inca trail boeken voor een plek

Waarom is het überhaupt noodzakelijk dat je de Inca trail boeken gaat? Kun je niet gewoon dit pad zelf gaan lopen? Nee, dit is geen optie. De Peruaanse overheid heeft een limiet gesteld aan het aantal toeristen dat per dag mag vertrekken, om zo de veiligheid te kunnen waarborgen en het pad en de ruïnes niet te overbelasten. De limiet staat momenteel op 200 toeristen per dag, daarbij geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Dus hoe eerder jij je inschrijft, hoe groter de kans is dat je terecht kunt op de dag van jouw voorkeur. Hoe vroeg moet jij nu je Inca trail boeken? Sowieso minimaal drie maanden van tevoren, maar voor het hoogseizoen is vier tot zes maanden vooraf aan te raden. Het hoogseizoen loopt van mei tot september, dus de kans is groot dat jouw vakantie in die periode valt. Boek dus altijd op tijd! Zijn er nog meer zaken waar je van tevoren om moet denken? Jazeker, het is bijvoorbeeld van belang dat je conditie goed is. Niet alleen moet je twee dagen of vier dagen lopen, afhankelijk van de tocht die je kiest, ook kom je op grote hoogte wat het lopen zwaarder maakt. Een ander aandachtspunt is dat het aan te raden is om eerst twee dagen te wennen aan de hoogte, bijvoorbeeld in de stad Cuzco. Dat maakt de kans op het krijgen van hoogteziekte een stuk kleiner. Vergeet ook niet dat het in de bergen koud kan worden, neem dus warme kleding mee voor overdag en voor ‘s nachts! Dit zijn een paar van de belangrijke punten om aan te denken als jij een Inca trail boeken wilt.

ToPeru

Wil jij een Inca trail boeken of wil je andere delen van het prachtige Peru bezoeken? Dan kun je dit eenvoudig boeken bij ToPeru! Zij zijn echt gespecialiseerd in dit land en je hebt bij hen dan ook verschillende mogelijkheden. Zo kun je bij hen complete rondreizen boeken, maar je kunt ook met losse bouwstenen jouw eigen ideale reis samenstellen. Een Inca trail boeken moet je daarbij eigenlijk zeker doen, of kies in plaats daarvan voor de:

  • Salkantay
  • Lares Trek
  • Choquequirao

Dit zijn andere routes die de Inca’s liepen en de eerste twee eindigen ook bij Machu Picchu. Deze routes zijn minder bekend en daardoor minder druk, maar zeker niet minder mooi! Wil jij de Inca trail boeken of wil je juist heel andere dingen in dit land zien? Je boekt je reis bij ToPeru, de specialist voor deze regio!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn