Bij het afsluiten van een hypotheek zijn de voorwaarden extreem belangrijk. Gemiddeld gezien zit iemand 30 jaar aan een hypotheek vast, dan moet het allemaal wel goed geregeld zijn. Bij Ikbenfrits is het mogelijk de meest actuele hypotheekrente te berekenen. Hier kunnen de rentes van alle banken in Nederland onafhankelijk vergeleken worden.

Met de rentevergelijker van Ikbenfrits kunnen de hypotheekrentes écht onafhankelijk vergeleken worden. Alle banken in Nederland waar het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten, zijn meegenomen in deze vergelijking. Hierdoor is het mogelijk om een duidelijk en transparant beeld te krijgen van de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek.

In deze rentevergelijker worden een aantal vragen gesteld, om op basis daarvan de hypotheekrente te kunnen berekenen. Allereerst de hypotheekvorm; gaat het om een annuïtaire, lineaire of aflossingsvrije hypotheek? Hoe lang moet de rente vastgezet worden? Wat is de koopsom van de woning? En, uiteraard, wat is het hypotheekbedrag? Ook het energielabel wordt uitgevraagd. Bij de koop van een energiezuinige woning kan namelijk een ‘groenere’ hypotheek afgesloten worden.

Maximale hypotheek

Via de rentevergelijker tool van Ikbenfrits is het heel makkelijk om de hypotheekrente te berekenen en hypotheken te vergelijken. Deze tool geeft niet weer wat de maximale hypotheek kan zijn, maar ook hier heeft Ikbenfrits een oplossing voor. Via die gratis rekentool kan direct berekend worden hoeveel er maximaal geleend kan worden.

Het afsluiten van een hypotheek is voor een bank een risico. Zij hebben namelijk geen garantie dat ze het uitgeleende geld ook daadwerkelijk allemaal terugkrijgen. Om dat risico te verlagen, is de overheid met het initiatief NHG gekomen. NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Dit is een garantie aan de bank dat, indien een woning met verlies moet worden verkocht en de hypotheek niet meer betaald kan worden, hun verlies wordt gedekt.

Onafhankelijk advies bij het berekenen van de hypotheekrente

Sommige banken bieden de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadvies. Bij Ikbenfrits is het alleen mogelijk om een hypotheek af te sluiten mét een hypotheekadvies. Dat is een hele bewuste keuze. Het afsluiten van een hypotheek is niet zomaar iets, namelijk. Elke dag weer zijn de klanten van Ikbenfrits blij dat alles voor ze wordt geregeld. Vaak kunnen er duizenden euro’s bespaard worden doordat de hypotheek slimmer wordt ingericht. Besparen op advies weegt daar niet tegenop. Daarbij komt dat Ikbenfrits vele malen goedkoper is dan de adviseur om de hoek, dus dat is de moeite niet waard.

Aan de hoogte van de rente kan Ikbenfrits niets veranderen. In Nederland worden alle rentes van de geldverstrekkers transparant weergegeven op hun websites. Door de strenge wetgeving in Nederland, kunnen tussenpersonen (zoals Ikbenfrits) hier niet van afwijken. Wat Ikbenfrits doet, is samen de beste hypotheek met daarbij de laagste rente vinden.

Alles over rente

Een van de meest voorkomende vragen rondom de hypotheekrente is, hoe lang deze vastgezet moet worden. Dit is een enorm lastige vraag om te beantwoorden en is afhankelijk van de individuele situatie van de hypotheekaanvrager. Ikbenfrits heeft een renteverwachting, wat een verwachting voor de komende jaren weergeeft. Niemand heeft een glazen bol, dus zeker weten kan nooit.

Bij iedere hypotheek zit hypotheekrente. Dit is de rente die betaald moet worden over het geleende bedrag. Hypotheekrenteaftrek betekent dat deze rente van het bruto jaarinkomen mag worden afgetrokken. Dit zorgt ervoor dat er minder inkomstenbelasting betaald hoeft te worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn