Ben jij bekend met de mogelijkheden die hypnose biedt en het profijt dat jij hiervan kunt hebben? Voor veel mensen staat hypnotiseren eigenlijk gelijk aan mensen rare dingen laten doen. Zij kennen het alleen van shows waarbij iemand uit het publiek gehypnotiseerd wordt en vervolgens allerlei rare opdrachten krijgt. Dit is natuurlijk mogelijk, maar over het algemeen wordt deze kunst op een heel andere manier en voor heel andere doeleinden ingezet. Hypnose kan namelijk heel goed ingezet worden als therapievorm, je kunt daar echt ontzettend veel baat bij hebben als je een goede behandelaar of therapeut hebt. Er kunnen verschillende klachten op deze manier behandeld worden en het hypnotiseren van mensen is dus echt voor veel meer dingen goed dan enkel geintjes met iemand uithalen! Het is dan ook zeker de moeite waard om een dergelijke therapie te overwegen op het moment dat jij bepaalde fysieke of mentale zaken hebt die je graag wilt overwinnen! Met hypnose kunnen namelijk verschillende soorten problemen opgelost worden!

Hypnose werkt eenvoudig en snel

Het fijne van therapie waarbij je gehypnotiseerd wordt, is dat je vaak al heel snel effect zult merken en dat je er zelf weinig voor hoeft te doen, je hoeft enkel naar een goede therapeut te gaan en je te laten hypnotiseren. De kracht van hypnose zit in het feit dat hierbij het onderbewustzijn wordt geactiveerd en dit is een heel krachtig iets. Neem jij bijvoorbeeld heel bewust het besluit dat jij wilt stoppen met roken, dan kan er vanuit jouw onderbewustzijn dit toch nog ondermijnd worden. Door echter juist het onderbewuste als het ware aan te spreken, kan de trek naar een sigaret helemaal verdwijnen! Uit deze korte beschrijving van de werking van deze therapievorm zal wel duidelijk worden dat je lang niet alles op kunt lossen door middel van hypnose, maar wel een diversiteit aan zaken. Je kunt dan denken aan mentale problemen, zoals angsten en fobieën. Heb jij bijvoorbeeld last van plankenkoorts, heb je vliegangst, faalangst of last van paniekaanvallen? Dit kan met deze therapie vaak zeker verholpen worden! Maar ook bepaalde lichamelijke zaken kun je op deze manier aanpakken. We noemden al het stoppen met roken, maar je kunt ook denken aan:

  • afvallen
  • blozen
  • zweten
  • chronische pijn

Als voorbeeld, wil jij graag afvallen maar lukt dit maar niet, dan is dit vaak het gevolg van het feit dat jij je maar niet vol voelt of dat je het snacken niet kunt laten. Je kunt er dan voor kiezen om een maagband aan te laten brengen, maar je kunt er ook voor kiezen om door middel van hypnose een virtuele maagband te laten aanbrengen. In feite wordt jouw onderbewuste gewoon wijsgemaakt dat je maag een stuk kleiner is geworden en hierdoor heb jij veel sneller het idee dat jij vol zit!

Gekwalificeerde therapeuten

Je ziet, er kan met hypnose dus heel veel bereikt worden en dat is voor veel mensen waarschijnlijk goed om te weten! Heb jij ook te maken met een van bovengenoemde zaken en wil jij hier graag wel vanaf, dan kun je dus kiezen voor hypnose. Kies hiervoor wel altijd een goede therapeut, want er zijn helaas ook mensen die hun diensten op dit gebied aanbieden maar die niet goed opgeleid zijn. Wil jij er zeker van zijn dat jij een goede behandeling krijgt, dan doe je er goed aan om naar de Hypnose Praktijk te gaan! Alle therapeuten die bij hen werken, zijn erkend door de beroepsvereniging. Hierdoor ben je er zeker van zijn dat zij voor een goede aanpak kiezen. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van deze therapie, kijk dan eens op hun site hypnose-praktijk.nl!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn