Hulp bij ontslag op staande voetIk heb bijna 3 jaar bij een bedrijf op de inkoop afdeling gewerkt. Tijdens mijn studie kon ik stage lopen bij dit bedrijf en besloot om dit te doen. Ik kon ook bij andere bedrijven stage lopen, maar dit bedrijf vond ik erg interessant. Ik had vlak daarvoor een uitwisseling in het buitenland afgerond en wilde graag aan de slag bij een bedrijf dat met het buitenland handelt. Voor de stagefunctie moest ik producten inkopen bij voornamelijk Chinese leveranciers en dat leek mij erg interessant. De stage ging erg goed en ze boden mij een baan aan na mijn studie. Ik had het erg naar mijn zin bij dit bedrijf en daarom besloot ik om de baan aan te nemen. Sinds dien werkte ik op de inkoopafdeling in een vergelijkbare functie als tijdens mijn stage. Ik kreeg een aantal nieuwe taken, maar de meeste taken waren hetzelfde. Ik vond het werk erg leuk en had dagelijks contact met veel leveranciers in het buitenland, dit was precies wat ik graag wilde doen. Vier maanden geleden kreeg ik echter ontslag op staande voet. Ik was met een leverancier een nieuwe order aan het voorbereiden en maakten een betaling voor de order. Na de betaling kreeg ik geen reactie meer en besloot na een week om de leverancier te bellen. De leverancier gaf aan dat het bedrag niet was overgemaakt en dat zij geen betaalgegevens hadden opgestuurd. De leverancier dacht dat zijn account gehackt was, want het was niet zijn bankrekening. De betaling was een zeer groot bedrag, omdat het om een grote order ging. Toen ik dit aan mijn baas vertelde kreeg ik ontslag op staande voet. Hij vond dat het mijn schuld was en dat ik het bedrijf erg veel geld had gekost. Ik wist hierna niet wat ik moest doen en wilde graag hulp bij ontslag op staande voet.

Advies bij ontslag op staande voet van Sociaal Verhaal

Online zocht ik naar bedrijven die konden helpen bij ontslag op staande voet. Ik wist niet of mijn baas dit mocht doen in mijn geval en of ik recht had op een uitkering. Ik bezocht een aantal websites om informatie te lezen over dit onderwerp en vond ook de website van Sociaal Verhaal. Op de website sociaalverhaal.com las ik dat het bedrijf was opgezet door vrijwilligers en dat ik gratis juridisch advies kon aanvragen. Ik nam contact op met het bedrijf en zij raadden mij aan om het ontslag aan te vechten. Ik zou geen uitkering kunnen aanvragen aan het UWV als ik het ontslag niet zou aanvechten en zij dachten dat het ontslag op staande voet onterecht was. Een van de medewerkers kon in gesprek gaan met mijn oude baas, om te zien of ze konden onderhandelen. Als de medewerker geen succes had bij mijn oude werkgever, dan zou het verstandig zijn om een advocaat in handen te nemen.

Een deal kunnen maken

Gelukkig kon ik, met de hulp van een van de medewerkers van Sociaal Verhaal, met mijn oude baas een deal maken. Hij zag in dat het ontslag op staande voet niet terecht was en bood mij een deal aan. Het leek mij verstandig om niet meer voor dat bedrijf te werken, omdat de situaties dat niet toeliet en de deal te accepteren. Sociaal Verhaal heeft mij goed geholpen bij mijn ontslag op staande voet, ik raad aan om altijd contact met ze op te nemen in dit soort situaties.

  • Ze gaven mij gratis advies
  • Bij het bedrijf werken vrijwilligers
  • Ik kon gelukkig een deal maken
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn