Een zorgverzekering voor onszelf en de rest van ons gezin sluiten we altijd af, maar niet ieder baasje kiest voor het afsluiten van een huisdierenverzekering. Als je genoeg geld te besteden hebt, dan hoeft dit ook niet nodig te zijn, maar op het moment dat jij een gelimiteerd budget hebt, en de meeste van ons hebben dat, is een verzekering zeker geen overbodige luxe. De zorg voor een huisdier kan intensief zijn, helemaal als deze ziek of oud wordt. Niet alleen kost de verzorging dan veel tijd en aandacht, ook kost het vaak veel geld. Geld dat niet iedereen heeft. Gelukkig dekt een huisdierenverzekering veel van de kosten die je moet maken om met jouw dier naar een arts te gaan. En dat is goed om te weten, het zou immers verschrikkelijk zijn om de behandeling van jouw hond of kat te moeten staken omdat je er geen financiële middelen meer voor hebt. Huisdieren voelen vaak aan als een deel van het gezin en je moet er dan ook niet aan denken dat je ze eerder missen moet dan strikt noodzakelijk is. Is er sprake van ziekte of een ongeluk, dan wil je dat de dierenarts er alles aan doet om jouw lieve huisdier weer gezond te krijgen. Met een goede huisdierenverzekering vormen de kosten in ieder geval geen obstakel meer!

Verschillende aanbieders bieden huisdierenverzekering

Net zoals bij zorgverzekeringen voor onszelf het geval is, is het ook met een huisdierenverzekering zo dat je uit vele opties kunt kiezen. Er zijn niet alleen veel verzekeringsproducten mogelijk, er zijn ook diverse maatschappijen die deze producten aanbieden. Het kan daardoor best lastig zijn om een keus te maken. Het wordt echter iets eenvoudig als je voor jezelf een antwoord vindt op de volgende vragen:

  • hoeveel premie kan ik per maand betalen?
  • wat moet allemaal onder de dekking vallen?
  • kan ik een eigen risico dragen en zo ja, hoe hoog kan deze maximaal zijn?
  • moeten de behandelkosten altijd volledig vergoed worden of is een maximale vergoeding per behandeling voor mij geen probleem?

Op het moment dat je op deze vragen een antwoord hebt geformuleerd, heb je al een veel beter idee waar een huisdierenverzekering volgens jou aan moet voldoen. Je kunt dan een betere selectie maken uit het aanbod dat er is en zo een variant vinden die helemaal aansluit bij jouw wensen. Het fijne van het grote aanbod aan verzekeringen, is dat er eigenlijk altijd wel een huisdierenverzekering te vinden is die precies bij jullie past!

Maak de juiste keus met Tinki.nl

Heb jij al wat zitten zoeken online en twijfel je nu sterk welke huisdierenverzekering jij zou moeten kiezen? Lees je dan eerst nog eens wat meer in, er is zeker nog veel wat je niet weet over dit onderwerp. Wist je bijvoorbeeld dat de hoogte van de premie ook deels bepaald wordt door het ras van jouw dier, de leeftijd en het gewicht? Dit zit zo, sommige rassen staan er om bekend dat zij een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van bepaalde ziektes. Een verzekeraar zal dit gegeven zeker mee willen nemen in zijn risicoanalyse. Is jouw dier te dik, dan kan dit leiden tot klachten vanwege overgewicht en een hoge leeftijd betekent vaak ook dat er veel vaker een beroep op de huisdierenverzekering zal worden gedaan, aangezien gebreken nu eenmaal vaak met de jaren komen. Zo kun je bij Tinki nog veel meer informatie vinden over verzekeringsproducten die je af kunt sluiten. Ook kun je bij hen een goede vergelijking vinden van de verschillende producten, waardoor het echt een stuk gemakkelijker wordt om de huisdierenverzekering af te sluiten die het meest aansluit bij jullie wensen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn