Lessons4you is er voor kinderen en volwassenen die graag wat meer inzicht willen krijgen in zichzelf. Ben je vaak moe en uitgeblust? Voel je je eenzaam en weet je eigenlijk helemaal niet waar dit gevoel vandaan komt? Dan is het wellicht een idee om eens met een coach te gaan praten in Bergen op Zoom. Een op de vijf mensen is hooggevoelig. Hoog gevoeligheid betekent dat je meer met je zintuigen oppikt vanuit je rechter hersenhelft en minder vanuit de beredenerend vermogen, doorgaans aangestuurd door je linker hersenhelft. Wil je meer weten over hooggevoeligheid? In Bergen op zoom kun je terecht bij Lessons4you; een praktijk die werkt met jongeren en volwassenen die op zoek zijn naar coaching. Jouw hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom onder de loep nemen, kan een goede manier zijn om meer inzicht te krijgen in de dingen waar je tegenaan loopt. Maar voor we dieper ingaan op de coaching die je bij Lessons4you kunt vinden, laten we het eens over het fenomeen hoog gevoeligheid hebben. Wat is dat eigenlijk precies? Zoals gezegd, een op de vijf mensen is hoog gevoelig. Overigens wordt er ook wel eens van overgevoelig gesproken; een denigrerende uitspraak voor degene die hooggevoelig is, want hooggevoeligheid is beslist geen kwaal of stoornis. Het is eerder een eigenschap die zorgt voor een groot empatisch vermogen. Hoog gevoelige of sensitieve personen zijn ook vaak creatief. Ze zijn gevoelig voor geluid, geur, kleur en eigenlijk alles wat de zintuigen prikkelt. Dat komt omdat ze handelen vanuit die rechter hersenhelft. De zintuigen staan dus op scherm. Hoe weet je of je zelf hoog sensitief bent?

  • Ben je gevoelig voor geuren en geluiden om je heen?
  • Ben je vaak overweldigd door de prikkels waaraan je wordt blootgesteld?
  • Huil je makkelijk om dingen die je waarneemt en kun je je makkelijk in anderen verplaatsen?

Hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom onderzoeken

Als je op bovenstaande vragen ‘ja’ antwoordt, dan kan het wel eens zijn dat je een hooggevoelig, of hoog sensitief mens bent. Dat is een mooie eigenschappen die je kunt aanwenden om anderen te helpen en jezelf als mens te ontwikkelen in verbondenheid met anderen. Je hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom onderzoeken, kan een mooi begin zijn om deze eigenschappen te accepteren en je er niet meer tegen te verzetten. Omdat hooggevoelige personen vaak snel overweldigd zijn, vinden ze al die prikkels vaak niet meer prettig. Ze keren zich dan soms naar binnen en sluiten zich van de wereld af. Hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom samen met een coach onder de loep nemen en ontdekken hoe je het als kracht aan kan wensen, dat is en mooie stap naar meer verbondenheid met anderen.

Jezelf zijn; hoog gevoeligheid Bergen op Zoom

Hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom samen met een coach benaderen en ontdekken, kan er voor zorgen dat je dichter bij jezelf komt. Jij bent de enige autoriteit in je leven en door je veilig bij jezelf te voelen, kun je dat ook zo ervaren. Je kunt dan in je kracht komen en je sterk voelen. Jezelf zijn klinkt altijd als een open deur en soms roept het wat weerstand op, want wie is dat dan precies? Maar juist als het die weerstand oproept is je hoog gevoeligheid in Bergen op Zoom misschien een mooie keuze. Vaak is weerstand een teken aan de wand dat je je aangesproken voelt. Ontdek wie je bent en zorg ervoor dat je in het leven de keuzes maakt die aansluiten bij wie jij echt bent. Dat kan alleen als je weet wie dat is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn