Orthokliniek - Hoe kan ik afvallenHeel veel mensen willen dolgraag een paar kilo afvallen. Voor de meesten is dit echter een lastige opgave. Hoe kan ik afvallen is een veelgestelde vraag bij mensen jong en oud. Dit is niet heel raar: overal waar je loopt is vandaag de dag wel de mogelijkheid tot eten. Het gaat hier niet alleen om een vettige snackbar of de McDonald’s; op vrijwel elke straathoek is wel een leuk restaurantje of een klein cafeetje waar veel lekker eten te bestellen is. Dit is te zien: de meeste Nederlanders zijn te zwaar. Meer dan 50% van de Nederlandse bevolking zou er niet slecht aan doen of af en toe die kroket even te laten staan. Overgewicht is één van de belangrijkste problemen uit de westerse wereld. Iedereen wil wel een beetje van zijn of haar gewicht verliezen. Niemand loopt graag rond met een bierbuikje of met te dikke heupen. Sommige mensen weten echter simpelweg niet hoe. Veel mensen lopen dan ook met de vraag rond: hoe kan ik afvallen? “Hoe kan ik afvallen” is een vraag zonder eenduidig antwoord. Er zijn een aantal stappen in het proces om snel en gezond wat gewicht te verliezen:

  • Minder eten
  • Goed slapen
  • Een gezonde leefstijl
  • Afval producten

In de eerste plaats begint afvallen natuurlijk met minder eten. Het eerste antwoord op de vraag hoe kan ik afvallen is dan ook: stop met overmatig eten. Met overmatig eten doelt men op elke situatie waarin eten wordt genuttigd, terwijl dit eigenlijk niet noodzakelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de lekkere Mars-reep om twee uur ’s middags, of dat restje chips tegen het eind van de middag. Hoe kan ik afvallen? Minder snoepen! Wat dit echter niet betekent is dat je direct radicaal moet stoppen met alle vormen van eten. Dit is wat veel mensen wel doen. Ze stoppen enkele weken met normaal eten en vallen een paar kilo af. Vervolgens gaan ze verder in een oud patroon. De kilo’s die ze dan net zijn verloren komen na korte tijd gewoon weer terug. Dit is heel eenvoudig te verklaren: de vetverbranding van je lichaam stopt met werken. Wanneer je te weinig eet heeft het lichaam elke voedingsstof nodig die het binnenkrijgt, ook vet. Je vetverbranding stopt met werken of gaat veel langzamer aan het werk. Vervolgens ga je weer meer eten, maar nu blijft de vetverbranding op een laag pitje staan. Het vet wordt opgeslagen en binnen no time zit alles er weer aan. Hoe kan ik afvallen? Door gezond te blijven eten!

Hoe kan ik afvallen; slaap en sport

Naast het feit dat men tijdens het afvallen voldoende moet blijven eten zijn er meer pilaren voor snel gewichtsverlies. Hoe kan ik afvallen? Slaap genoeg! Slaap is erg belangrijk voor het lichaam om goed tot rust te komen. Zonder slaap gaat het lichaam niet optimaal met haar voedingsstoffen om, waardoor het lastig is daadwerkelijk af te vallen. Bovendien ben je met te weinig slaap onvoldoende gemotiveerd voor het werk dat je die dag weer moet verrichten. Je slaat sneller een dagje sport over of bent eerder geneigd toch een toetje te nemen. Slaap is daarom essentieel in een gezonde leefstijl. Sport is naast slaap de andere grote factor in snel afvallen. Hoe kan ik afvallen? Sport voldoende! Sporten houd je vetverbranding op een hoog niveau en verbrandt bovendien ook calorieën. Wanneer je genoeg sport kun je ook gewoon normaal blijven eten. Je lichaam heeft meer energie nodig om de toegenomen activiteit te kunnen volhouden. Bovendien zul je ook merken dat tijdens rust je lichaam toch meer naar eten verlangt. De toegenomen vetverbranding is hier de oorzaak van. Probeer wanneer het honger gevoel op komt zetten veel water te drinken of gezonde snacks te eten. Bij gezonde snacks kun je bijvoorbeeld denken aan eitjes of fruit. Magere kwark is bijvoorbeeld ook erg goed. Het biedt veel eiwit (gebruikt in de opbouw van spieren) en weinig vet. Een laatste tip: kies een sport die je leuk vindt. Veel mensen gaan bijvoorbeeld hardlopen omdat ze weten dat dit goed werkt, maar houden dit vervolgens niet vol. Je moet altijd kiezen voor een sport die je leuk vindt. Hoe kan ik afvallen? Zorg dat je het leuk blijft vinden! Hoe kan ik afvallen is dus een vraag met meerdere antwoorden: Goed en genoeg eten, veel slapen, en een gezonde levensstijl met veel sport en beweging. Voor veel mensen is deze combinatie lastig te realiseren, maar wanneer je eenmaal bezig bent zul je zien dat het eigenlijk best wel meevalt. Het is ook helemaal niet erg om een dag even niet te sporten. Je moet vervolgens wel sterk blijven en de dag daarop wel weer de hardloopschoenen aantrekken. Vaak wordt gezegd: afvallen is 30% voeding, 30% slaap en 30% sport. De overige 10% is inzet!

Afvallen met producten

Tot slot zijn er heel veel producten op de markt die kunnen helpen met afvallen. Hoe kan ik afvallen? Door het gebruik van simpele en veilige supplementen. Zo is er bijvoorbeeld Fytoslim. Fytoslim helpt je lichaam met de verbranding van vet. Het is een extra vetverbrander. Het artikel werkt op kruidenbasis en is dus prima voor het lichaam. Het product zorgt tijdelijk voor een hoge vetverbranding dus met name in combinatie met sport worden erg goede resultaten bereikt. Fytoslim en nog veel meer andere producten zijn te krijgen op allerlei websites. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.orthokliniek.nl. Op deze site vind je heel veel informatie over gezond afvallen en kun je extra afval producten gelijk bestellen. Hopelijk heb je na dit artikel een antwoord gekregen op de vraag “Hoe kan ik afvallen” een antwoord gekregen; succes!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn