Buitenplezier-online - harmonicadoekMijn man en ik houden ontzettend van de buitenlucht. Onze perfect zondagochtend brengen we dan ook het liefst door op ons terras in de achtertuin en dan met voorkeur op een  heerlijke zonnige dag. Hoewel mijn man en ik beide erg genieten van de zon, is te veel van het goede ook weer niet de bedoeling. Gelukkig vonden we op Buitenplezier  een stijlvol harmonicadoek. Want hoewel de zomers in ons koude kikkerlandje best meevallen, willen we wel goed oppassen met de hoeveelheid zonuren en hebben we goeie bescherming nodig tegen uv-straling op een zonnige middag. Helaas zijn grote bomen in verband met de buren en de rest van de onze buurt geen optie, daarom boden het harmonicadoek van Buitenplezier de perfecte oplossing voor ons. Hetharmonicadoek bezorgen ons niet alleen schaduw als het nodig is op, maar zien er ook nog eens stijlvol uit en ze passen perfect bij onze tuinmeubels. Het innovatieve design zorgt ervoor dat het harmonicadoek niet alleen praktisch zijn, maar er ook nog eens mooi uitzien. Op een van de productvideos op de site konden we al even bekijken hoe zon harmonicadoek er nou echt uitziet als hij eenmaal hangt. In de praktijk viel het harmonicadoek gelukkig niet tegen. Mijn man en ik zeiden nog tegen elkaar dat dit een van de weinige schaduwdoeken is die zelfs iets toevoegt aan de sfeer op het terras. We zijn helemaal happy met ons nieuwe doek! Ik vind dat genieten van de buitenlucht geen straf moet zijn, maar door naar binnen rennen voor de nodige beschutting doe ik mezelf tekort. Zeker in Nederland moeten we het meeste maken van de mooie zonnige dagen voordat de grijze maanden weer de hoek om komen. Met het harmonicadoek hebben we perfect balans tussen comfort, gemak en bescherming gevonden, zodat we beschutting hebben als het nodig is terwijl de wind door ons haar waait.  Op deze manier geeft het harmonicadoek ons het beste van buiten en binnen door bedekking te bieden als het nodig is en door onzichtbaar te zijn als dat niet nodig is.

harmonicadoek: onopvallend en betrouwbaar

In het verleden gebruikten we vaak parasollen of andere zonneschermen zoals gewone schaduwdoeken. Ook gebruikten we verschillende zelf gemaakte constructies geprobeerd. Hoewel deze ook schaduw konden bieden als het nodig was, bleven ze vaak ietwat onhandig in de omgang. Een parasol stond bijvoorbeeld vaak in de weg en was meestal zwaar om op te zetten in de brandende zon. Terwijl veel schaduwdoeken toch niet helemaal genoeg bedekking of betrouwbaarheid konden bieden voor ons, zeker met harde wind. Het handige van een harmonicadoek vinden wij de onopvallendheid als ie dicht is en de betrouwbaarheid als ie open staat. Het doek kan namelijk helemaal inklappen en samen met de handige beschermhoes zie je dan nog nauwelijks dat het doek er zit. En hij zit al helemaal niet in de weg zoals met bijvoorbeeld een parasol nog wel eens het geval kan zijn, in een uit klappen is gedaan in oogwenk! Het handige design zorgt er bovendien voor dat het doek ook altijd weer makkelijk uit te vouwen is. Eenmaal uitgevouwen hangt het harmonicadoek stevig boven ons terras. Omdat we dichtbij de kust wonen maakten we ons nog wel even zorgen of de harde wind ook problemen op zou leveren voor het doek. Gelukkig konden we na een paar stormachtige middagen en avonden blij concluderen dat een beetje wind geen probleem is voor een harmonicadoek. Het slimme design zorgt er namelijk voor dat het harmonicadoek altijd stevigheid bewaren ook als het weer ietwat onstuimiger is. We zijn dan ook erg blij met de betrouwbaarheid van dit product. Bovendien is het uitklappen handig en intuïtief. Laat maar komen die hittegolf!

Maatwerk

Mijn man en ik zijn nogal kieskeurig als het gaat om meubels en we willen graag dat alles altijd goed bij elkaar past. En omdat mijn man erg van tuinieren houdt vindt hij het ook belangrijk dat de stoelen en tafels op het terras net zo mooi zijn als de zorgvuldig bijgehouden tuin. Gelukkig kan je een harmonicadoek bij Buitenplezier bestellen in de drie kleuren:

  • Gebroken wit
  • Zand
  • Antraciet

Zelf hebben we gekozen voor omdat onze banken en stoelen ook in grijstinten zijn. Samen met het strakke design zorgt de mooie kleur ervoor dat het doek niks afdoet aan de meubels en op die manier kan ons terras er nog altijd even stijlvol uit zien. We waren ook erg blij met de mogelijkheid om het doek op maat te laten maken. Bij een goed uitgedacht design hoort namelijk ook een goed uitgedachte maat en gelukkig waren daarvoor bij Buitenplezier aan het juiste adres. Hoewel mijn man groene vingers heeft, is ie geboren met twee linker handen als het aankomt op klussen. Daarom kwamen we er eerst niet helemaal uit met de bijgeleverde handleiding van Nestling (het merk van het harmonicadoek). Gelukkig staan er filmpjes met instructies voor de montage van een harmonicadoek op de website van Buitenplezier. Samen met de instructie filmpjes op de site hadden we het harmonicadoek in een mum van tijd hangen en konden we heerlijk de verkoeling zoeken. Mijn man en ik zijn beide erg blij met de aankoop van ons harmonicadoek en kijken nu al uit naar de eerste zonnige namiddag als we ons doek weer uit kunnen klappen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn