Een goede isolatie van jouw woning is van groot belang en er zijn verschillende manieren waarop je dit aan kunt pakken. Een van de manieren waarop je dit kunt doen, is door je ramen te voorzien van triple glas. Veel mensen zijn nog niet op de hoogte van het bestaan van deze glassoort, dus we leggen hier graag de voordelen en de mogelijkheden hiervan uit. Je zult zien dat dit ook voor jouw huis een goede toevoeging kan zijn! Wil je meer weten over de mogelijkheden van triple glas, dan moet je zeker eens contact opnemen met glasgigant.nl.

Belang van goede isolatie

Zoals gezegd is het laten plaatsen van triple glas een uitstekende optie als je voor een beter isolatie van je woning wilt zorgen. Maar waarom zou jij je huis nu goed willen isoleren? Er zijn verschillende redenen waarom je hiervoor zou kunnen kiezen. In de eerste plaats omdat het goed is voor je eigen portemonnee. Hoe beter jouw huis geïsoleerd is, hoe minder warmte er uit weglekt. Dat betekent dat jouw verwarmingssysteem minder hard hoeft te werken en dat betekent dus automatisch dat je bespaart op verwarmingskosten. Op die manier kun je de kosten van het laten plaatsen van triple glas dus eenvoudig weer terugverdienen! Een tweede reden voor isolatie is dat het binnenklimaat er aangenamer van wordt. Is je woning niet goed geïsoleerd, dan is er al snel sprake van trek of tocht en dat is gewoon niet prettig. Door de betere isolatiewaarde is het niet alleen zo dat je minder last hebt van kou van buiten, maar ook dat er minder geluid in huis doordringt. Als je op een wat drukkere plek woont, kan dit ook zeker een groot voordeel zijn! Tot slot is goed isoleren belangrijk voor het milieu. Hoe beter geïsoleerd, hoe minder verwarming je nodig hebt en hoe minder je een beroep hoeft te doen op energiebronnen. Je kunt dus kiezen voor triple glas omdat:

  • je een steentje bij wilt dragen aan een beter milieu
  • je een prettiger binnenklimaat wilt creëren
  • je minder geluiden van buiten hoort 
  • je geld wilt besparen op je energierekening

Wat is triple glas?

Het is dus duidelijk dat er voordelen zitten aan het gebruik van deze glassoort, maar wat is het nu precies? Triple glas lijkt wel wat op dubbelglas, maar in plaats van twee bestaat het uit drie glasplaten. Dit betekent dat er ook twee spouwruimtes zijn in plaats van één. Het voordeel ten opzichte van dubbelglas is daardoor dat het een nog hogere isolatiewaarde heeft. Heb jij interesse in triple glas voor jouw woning, dan kun je bij glasgigant.nl kiezen uit verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor veiligheidsglas, maar ook voor zonwerend glas. Zelfs figuurglas is een mogelijkheid! Daarnaast bieden ze een ruime collectie in maten en diktes, zodat je voor de meeste ramen een geschikte optie bij hen kunt vinden. Twijfel je over welke variant voor jou de beste keus is? Vraag hen dan gerust eens om advies. Zij kunnen jou uitstekend adviseren over welke variant triple glas voor jouw ramen de beste keuze is!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn