Cursus Excel klassikaal en incompany | HR-ICT opleidingen

Excel is een zeer goed programma voor rekenwerk, het maken van tabellen en grafieken en vele andere zaken. Het maakt je leven een stuk makkelijker als je hier dus gebruik van kunt maken. Maar je moet eerst wel even weten hoe het programma werkt. Een groot deel van een eventuele cursus Excel bestaat uit het vinden van de juiste knoppen. Waar kun je bepaalde data intypen en waar kun je de knoppen vinden om vervolgens te rekenen met die data? Je kunt immers alle data op papier hebben en waarschijnlijk heb je ook allerlei formules om te gaan rekenen. Maar als je niet weet waar je wat moet invullen, dan heb je niets aan een programma als Excel. Als je bijvoorbeeld een heel tekstdocument typt in word, maar je hebt geen idee hoe je het document op moet slaan, dan heb je al je tijd verspeeld. Je hebt dus altijd een minimale hoeveelheid kennis nodig betreffende het programma dat je gebruikt. De meeste mensen hebben in hun jeugd wel geleerd hoe ze met Word om moeten gaan. Je moet immers verslagen typen tijdens de middelbare school en tijdens een HBO of universitaire studie kun je niet zonder Word. Dus vaak zijn mensen zonder een cursus Word redelijk bekend met de functies van het programma. Met Excel is dat anders. Dit programma heb je alleen nodig als je wilt rekenen of als je tabellen wilt maken. Ook als je statistische analyses wilt uitvoeren, kun je gebruik maken van dit handige programma. Maar zoals gezegd zijn mensen niet van jongs af aan bezig met Excel. Daarnaast is het ook een complexer programma dan Word. Je hebt dus in ieder geval een basis cursus Excel nodig als je dit programma effectief wilt gebruiken. Mocht je een dergelijke cursus Excel willen volgen, dan kun je terecht op de website van vandijkcomputeropleidingen.nl.

Volg een professionele cursus Excel op locatie

Als je een cursus Excel wilt volgen, dan kun je dat op verschillende locaties doen. Op de bovenstaande website zie je een handig overzicht van alle cursusdata. Tevens zie je ook meteen waar de cursus wordt gegeven. Je kunt dus gemakkelijk een cursus Excel opzoeken die bij jou in de buurt wordt gegeven. Maar je hebt ook de mogelijkheid om de Excel training naar jou toe te laten komen. Je kunt namelijk ook regelen dat de cursus Excel bijvoorbeeld op je kantoor wordt gegeven. In dat geval kun je samen met je collega’s deelnemen aan de cursus. Dat is uiteraard wel zo handig als je met z’n allen wilt deelnemen aan de cursus Excel. Als manager is het bijvoorbeeld ook een goed idee om een cursus Excel te organiseren op de bedrijfsvloer. Je kunt je medewerkers dan ook gemakkelijk motiveren om mee te doen, want ze hoeven niet extra tijd te spenderen of lang te reizen. Voor goed opgeleide werknemers, is een incompany cursus Excel dan ook een goed idee. Daarnaast kun je je werknemers ook andere cursussen aanbieden zoals:

  • Powerpoint
  • Word
  • Outlook
  • Project

Op deze manier zijn jouw werknemers helemaal bekend met alles wat Microsoft office te bieden heeft. Daar pluk jij uiteindelijk de vruchten van, want je werknemers zullen dan veel efficiënter kunnen werken.

Volg de cursus Excel die bij jou past

Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen. Als je al een beetje bekend bent met Excel, dan kun je de basiscursus overslaan en direct starten met de cursus voor gevorderden. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een cursus Power Pivot voor Excel volgen. Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn