Gordijnen zijn absolute sfeermaker in jouw interieur, een gordijn geeft een ruimte namelijk meer warmte. Maar wanneer kies je nou voor welke gordijnen? In dit artikel lees je meer over de keuze voor shutters, houten jaloezieën, vouwgordijnen en overgordijnen.

Shutters en houten jaloezieën

Shutters zijn praktisch als raambekleding. Je kunt ze namelijk voor zo’n beetje elk soort raam plaatsen, zoals kleine, hoge, brede, ronde, schuine en zelfs kiep- en dakramen. Ook bij deuren die naar binnen open gaan, zijn shutters een goed alternatief voor jaloezieën. De zijkanten kun je dan wegklappen met de deur mee. En makkelijk: ze zijn goed schoon te maken, wat ideaal is voor bijvoorbeeld in de keuken of de badkamer. Dan kun je daarnaast ook nog kiezen voor houten jaloezieën. Een voordeel hiervan is dat ze niet in een vast frame zitten, waardoor ze met een touwtje omhoog te trekken zijn. Ook deze zijn makkelijk schoon te maken en zijn daarom ideaal voor in de keuken.

Vouwgordijnen en overgordijnen

Een meer klassiekere keuze zijn vouwgordijnen. Vouwgordijnen zijn gemaakt van geweven papier en houten latten. Het zal dus niet zorgen voor verduistering van een ruimte, maar wel voor extra sfeer. En ten slotte zijn overgordijnen nog een goede keuze. Heb je enkel glas of last van tocht, dan zijn wat dikkere overgordijnen ideaal. En deze gordijnen benadrukken de hoogte van een ruimte, wat fijn is als je lage plafonds hebt.

Raamdecoratie

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw interieur? Of heb je al een keuze gemaakt uit één van de bovenstaande opties? Zoek dan snel gordijnen van Raamdecoratie.com uit, om meer sfeer toe te voegen aan jouw interieur of om de lichtinval te beperken. Bij Raamdecoratie geniet je van de beste service. Zo kun je gebruik maken van de online meethulp, de nameetservice of de montageservice. Als je een bestelling hebt geplaats, wordt deze zo snel mogelijk bij jouw afgeleverd. En afhankelijk van wat je hebt besteld, wordt er gekozen voor de meest geschikte koeriersdienst, zodat jouw pakket juist wordt afgeleverd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn