In het dagelijkse leven krijgen op vele manieren te maken met feedback. Niet alleen ontvangen we dagelijks feedback, maar geven we ook regelmatig feedback aan verschillende mensen. Dit doen we vaak ongemerkt, uit gewoonte of omdat de situatie er toevallig om vraagt. Vaak reageren we vanuit emotie, terwijl ratio ook meespeelt bij het feedback geven. Daarom is er nu een training feedback geven, waarin u leert feedback te geven op een goede manier en die van positieve invloed is op de samenwerking met mensen om u heen. Tijdens deze training feedback geven leert u hoe u helder en duidelijk feedback kunt geven, die goed onderbouwt is en die zowel u als de ontvanger in staat stelt om hierop voort te bouwen. Feedback geven als leidinggevende is daarbij helemaal belangrijk, omdat u met goede feedback uw medewerkers motiveert en stimuleert. Op www.feedbackgeven.nl staat meer informatie over de verschillende trainingen die u kunt volgen bij Feedbackgeven.nl

Wat de feedback training inhoudt

U kunt op de website van Feedbackgeven.nl kiezen uit:

  • 1-daagse open training
  • Incompany groepstraining
  • Workshops en lezingen

Dit alles is erop gebaseerd om goed feedback te kunnen geven, maar ook om met ontvangen feedback om te gaan. Tijdens de 1-daagse feedback training ontdekt u verschillende technieken van het geven van trainingen. Deze feedback training kan individueel gevolgd worden en geeft u de tools om een goede gesprekspartner te worden die op een constructieve manier duidelijk feedback kan geven. Het is een zeer eigentijdse feedback training die op uitvoerig is getoetst in de praktijk en al die ook al door vele mensen succesvol is afgerond. Het leert u helder communiceren, waarbij u van experts leert om feedback te geven. De feedback training die incompany wordt gegeven richt zich er ook vooral op hoe een team onderling met feedback om kan gaan. Hoe kan dit het beste op een goede en constructieve manier worden gegeven, maar hoe gaat men er ook mee om. En wat is het effect van positieve feedback, wat heeft dit voor effect op de dynamiek en onderlinge verhoudingen in een team. Op wat voor manier u ook training ondergaat om op een positieve manier met feedback om te gaan, u zult merken dat het u veel meer biedt dan enkel de tools die u nodig heeft om uw feedback goed te onderbouwen en opbouwend kritisch te kunnen zijn.

Het volgen van de training

De individuele training waarin u in één dag leert om feedback op een goede manier te geven wordt op veel verschillende locaties in het land gegeven. Deze training is bedoeld voor iedereen die feedback wil kunnen geven in elke gewenste situatie. U neemt hiervoor deel aan een dag die met een groep van maximaal 12 personen wordt gehouden en die u 100% garandeert dat u op een juiste manier feedback leert geven. U krijgt daarbij de mogelijkheid om altijd een follow-up te vragen, zodat u ook in lastige situaties nog steeds op een goede manier feedback kunt geven. De incompany training wordt bij u in uw bedrijf uitgevoerd. Dit is een training op maat, die zich kan toespitsen op de situatie zoals die bij u binnen uw organisatie aanwezig is. Ook is er daarbij aandacht hoe het effect van de training onderling kan worden vastgehouden, waardoor effectiviteit van deze training gegarandeerd is. Het aantal deelnemers voor deze training kan in overleg worden vastgesteld en het is zelfs mogelijk om na verloop van tijd een opfrissessie in te plannen, waarmee uw medewerkers kunnen evalueren en hun technieken kunnen aanscherpen. Neemt u vooral contact op met Feedgeven.nl voor een training op maat of een training bij u in de buurt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn