Een pocketvering matras 140×200 is een uitstekende keuze als je een bed hebt van 140 bij 200. Het formaat is ideaal als je alleen slaapt en biedt ook ruimte voor een bedgenoot. Het formaat duiden we vaak aan met de term ‘twijfelaar’ omdat het groter is dan een eenpersoons bed, maar nog net niet het volle formaat heeft van een modern tweepersoons bed. Dit moet je wel in het licht van de tijd zien natuurlijk, want vroeger was 140 bij 200 gewoon een volwaardig tweepersoons bed. Maar de standaard verandert met de tijd en mensen worden ook groter en forser. Onderzoek heeft bijvoorbeeld uitgewezen dat mannen gemiddeld genomen steeds langer en dikker worden. Ook vrouwen worden groter. Daar waar het gemiddelde voor de Nederlandse vrouw qua lengte in de jaren 80 nog 161 centimeter was, is dat nu 167 centimeter. Mensen waren vroeger dus gewoon echt kleiner. Hoe verder je teruggaat in de tijd, hoe kleiner de mens. Het is dus ook niet zo gek dat mensen grotere bedden nodig hebben. Wat echter wel altijd van belang is en ook niet zal veranderen, is het feit dat een mens op een goed ondersteunend matras moet liggen. Als je bijvoorbeeld merkt dat je met rugklachten wakker wordt, dan is de kans groot dat je een nieuw matras nodig hebt. Rugklachten ontstaan vaak door een te zacht of een te veel doorzakkend matras. Daarom is het geen gek idee om een stevig pocketvering matras te kopen via droomidee. Omdat mensen dus zwaarder worden, wordt de stevigheid van het matras ook steeds belangrijker. Zodra je boven de 75 kilo uitkomt met je lichaamsgewicht, dan heb je eigenlijk al een matras nodig dat in ieder geval gemiddelde ondersteuning biedt. Boven de 80 tot 85 kilo moet je al aan een hard en stevig matras denken. Hoe zwaarder je bent, des te sneller je te ver wegzakt. Daardoor komt je ruggengraat krom te liggen en dat veroorzaakt de klachten. Ook je nek en hoofd zullen hier onder te lijden hebben. Een pocketvering matras 140×200 is echter een zeer stevig matras. Dankzij de pocketveren wordt je lichaam overal optimaal ondersteund. Je lichaam zal dan ook zeker niet doorzakken. Het zal misschien in het begin even wennen zijn als je gewend bent aan een (te) zacht matras. Je zou denken dat zacht lekkerder ligt en dat hard dus per definitie oncomfortabel is. Maar het gaat uiteindelijk om de ondersteuning. Daar komt bij dat je toch heel lekker licht op een pocketvering matras 140×200 dankzij de toplaag met traagschuim of koudschuim. 

Bestel het pocketvering matras 140×200 dat bij je past

Je hebt de keuze uit verschillende soorten pocketvering matrassen bij droomidee. Het is dan ook zaak dat je het matras kiest dat bij jouw past. Zo kun je kiezen voor: 

  • Pocketvering matras 140×200 met koudschuim 18 cm 
  • Pocketvering matras 140×200 met koudschuim 22 cm
  • Pocketvering matras 140×200 met koudschuim & traagschuim 22 cm

Ook kun je kiezen voor andere formaten indien je een bed hebt met andere afmetingen. 

Bestel het matras online

Je kunt het gewenste pocketvering matras 140×200 online bestellen via droomidee.nl. Je kunt het vervolgens 100 dagen uitproberen. Mocht je voor de editie van 18 centimeter hebben gekozen en kom je tot de ontdekking dat deze toch te hard is, dan kun je deze retourneren en eventueel voor het pocketvering matras 140×200 kiezen van 22 cm. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn