drankstoken.nl - drank stokenHeeft u er wel eens over nagedacht om te beginnen met drank stoken? Dit is een bezigheid die nog niet veel mensen in Nederland hebben opgepakt, maar die wel steeds populairder wordt. Een hoop mensen zijn in de veronderstelling dat dit eigenlijk niet mag in Nederland en dat u dit alleen mag doen als u hier een vergunning heeft en dat is toch echt iets voor de eigenaren van cafés. Dit is echter niet waar. Wanneer u een destilleerketel koopt omdat u van plan ben om uw eigen alcohol te maken dan kunt u dit makkelijk aangeven. U krijgt dan een accijnsvergunning. En dan kan het drank stoken beginnen. Online vindt u uiteenlopende recepten hiervoor, maar eerst raden wij u aan om u goed in te lezen in de materie. Hoe gaat het drank stoken precies in zijn werk en wat heeft u er voor nodig? Bij de destilleerketel krijgt u automatisch de belangrijkste dingen bijgeleverd:

  • hittebestendige afdichtingstape
  • slangklemmen voor de koelwater slangen

Wilt u direct meer uit het drank stoken halen? Dan kunt u er voor kiezen om een alcoholmeter en/of turbogist te bestellen. Hiermee maakt u het drank stoken makkelijker, maar voor het maken van uw eigen alcohol is het niet direct nodig. Wanneer u een destilleerketel bestelt krijgt u er alles bij dat u eventueel nodig heeft. Daarnaast komt de destilleerketel direct uit de voorraad en is de verzending gratis. U heeft het product dus snel in huis en hoeft hier niets extra’s voor te betalen. Vraagt u zich af om wat voor prijzen het gaat of wat voor destilleerketels u kunt kopen? Neem dan eens een kijkje op de website drankstoken.nl. Daar staat alles wat u moet weten op het gebied van drank stoken. Of u er nu net mee begint of juist wat meer wilt weten nadat u er al een tijdje mee bezig bent geweest. Ook voor bijvoorbeeld café-eigenaren of restauranthouders is dit een hele prettige website om eens op te kijken. Zij voorzien u van voldoende informatie en kunnen u goed op weg helpen.

Drank stoken met de juiste destilleerketel

Wanneer u wilt beginnen met drank stoken is het uiteraard belangrijk dat u dit met goede apparatuur doet. Bij drankstoken.nl bieden ze dit aan. De kwaliteit van bijvoorbeeld de destilleerketels is zeer hoog en dit merkt u ook in de kwaliteit van de alcohol die u produceert. Mensen die al langer drank stoken kunnen u hier waarschijnlijk alles over vertellen. De kwaliteit van de destilleerketel kan alles bepalend zijn voor de kwaliteit van de alcohol die eruit voorkomt. Begin er dus mee om de juiste apparatuur aan te schaffen en u goed in te lezen op hoe u goed drank kunt stoken. Bekijk verschillende technieken en recepten en zorg dat u deze, zeker in het begin, goed volgt. Dit kan u een hoop narigheid besparen wanneer u voor het eerst aan de slag gaat met het drank stoken. Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze ook wel. En dat klopt bij het drank stoken zeker. Een beetje kennis van het productieproces zal u zeer ten goede komen en u ook meer het idee geven dat u weet waar u mee bezig bent. Vindt u het lastig om het onder de knie te krijgen? Dan zijn er bijvoorbeeld ook workshops die u kunt volgen om echt te leren hoe u dit nu doet. Dat zal u veel opheldering geven wanneer u dat nodig heeft. Niet iedereen zal dit nodig hebben natuurlijk. Sommige mensen lukt het al vanaf de eerste poging. Aan de kwaliteit van de spullen die u gebruikt hoeft het dus niet te liggen. Als u zich hiervan verzekerd dat dit in orde is, kunt u met een gerust hart beginnen met drank stoken.

Aan de slag met drank stoken

Gaat u drank stoken? Dan is het ten eerste belangrijk dat u de destilleerketel op de juiste manier gebruikt. Deze kunt u op uiteenlopende soorten warmtebronnen gebruiken. De enige uitzondering op die regel zijn inductieplaten. Voor de rest maakt het niet uit. U heeft vast een kookplaat tot uw beschikking. Die kunt u gewoon gebruiken voor de destilleerketel. Zorg ervoor dat deze op de juiste manier is vastgemaakt met de artikelen die u daarvoor geleverd krijgt. Het is belangrijk dat u dit op de juiste manier doet. Maakt u hierin een fout? Dan kan dit ernstige gevolgen hebben. Een gaslek bijvoorbeeld. Doe er dus alles aan om dit te voorkomen en ga zorgvuldig aan de slag. Weet u niet zeker wat u aan het doen bent? Laat u hier dan goed over informeren. Het is beter om iets te zorgvuldig te zijn dan om een fout te maken en hier ernstige gevolgen van te moeten inzien. Drank stoken is een erg leuke hobby, die in Nederland ook steeds meer mensen aantrekt. Het is een aantrekkelijke manier om uw tijd te besteden en het is een opvallende manier om mensen bij een diner bij u thuis mee te verrassen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice van drankstoken.nl. Zij staan u graag te woord en geven u meer duidelijkheid over het drank stoken en de middelen die u daar zeker voor nodig heeft. Plaats dus vandaag nog uw bestelling en ontdek een nieuwe wereld! Wij zijn er erg benieuwd naar wat voor heerlijke alcoholische versnaperingen bij u op tafel komen te staan!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn