meerbijstand - Bezwaarschrift opstellen

Het indienen van een bezwaarschrift is voor veel mensen best lastig. Wanneer u niet goed weet hoe u zelf aan de slag moet gaan, is het aan te raden om een bezwaarschrift op te laten stellen door iemand die er veel van weet. U kunt bijvoorbeeld kijken bij meerbijstand.nl. Hier vindt u veel informatie over het opstellen van een bezwaarschrift en andere bestuursrechtelijke procedures. Wanneer u het niet eens bent met een besluit dat bijvoorbeeld door een overheidsinstantie is gemaakt, kunt u een bezwaarschrift opstellen. Door dit snel te doen heeft u kans dat de beslissing wordt ingetrokken of dat er nogmaals wordt gekeken naar uw zaak. Ook wanneer u tegen een besluit in wilt gaan dat door het UWV of de sociale dienst is gedaan, kunt u een bezwaarschrift opstellen. Veel mensen maken dan ook gebruik van deze optie om alsnog hun gelijk te halen. Let wel altijd op de datum. Het is in de meeste gevallen namelijk zo dat u binnen een termijn van 6 weken moet reageren. Een bezwaarschrift opstellen kan dus niet al te lang duren. In het bezwaarschrift moeten in elk geval een aantal zaken worden vermeld of worden benoemd:

  • Het besluit waartegen u bezwaar indient
  • Het kenmerk en de datum
  • De NAW-gegevens

Wanneer u een aantal van deze gegevens niet vermeld, kan het voorkomen dat uw bezwaarschrift niet wordt bekeken en dat zou natuurlijk zonde zijn. Daarnaast is het ook heel belangrijk om een kopie van het besluit toe te voegen. Hierdoor weet u zeker dat u een goed uitziend bezwaarschrift heeft opgesteld. Wanneer u toch liever hulp heeft van iemand die veel ervaring heeft met het opstellen van een bezwaarschrift, is het van belang dat u niet al te lang wacht. Zorg er altijd voor dat de datum voor het indienen van een bezwaarschrift nog niet is verlopen. Vraag altijd de hulp van Meerbijstand.nl wanneer u er niet helemaal uitkomt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u in de problemen komt of dat u het gegeven besluit niet op een goede manier kunt aanvechten.

Hulp bij een bezwaarschrift opstellen

Een bezwaarschrift opstellen moet u alleen doen wanneer u kennis van zaken heeft. In de meeste gevallen is het zo dat er hulp ingeschakeld moet worden. U kunt dan via de website contact opnemen. Dit doet u door te bellen of door te mailen. U kunt altijd rekenen op uitstekend advies en natuurlijk is het ook zo dat u snel antwoord krijgt op al uw vragen. Het is ook mogelijk om via de website het contactformulier in te vullen. Wanneer u meteen de reden geeft waarom u hulp nodig heeft bij het opstellen van een bezwaarschrift, wordt u veel sneller geholpen. Een bezwaarschrift opstellen is dus zo gebeurd wanneer u weet wat u moet doen. Vraag dus altijd hulp, zodat u weer snel verder kan. Een bezwaarschrift opstellen kan bijvoorbeeld wanneer een bouwvergunning is afgewezen. U kunt dan bezwaar maken in de hoop dat het besluit alsnog herzien wordt. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om bezwaar te maken voor een uitkering die niet meer betaald wordt. U kunt in veel gevallen nog zeker iets doen om toch uw gelijk te behalen.

Contact opnemen voor hulp

Om snel hulp aan te vragen is het verstandig wanneer u contact opneemt via de website. U kunt dan namelijk meteen aangeven waar het om gaat. Op deze manier wordt u snel geholpen en kan er ook gerichte hulp worden geboden. Een bezwaarschrift opstellen moet u zeker niet uitstellen. Door snel in actie te komen heeft u des te meer kans dat u het goed op kunt lossen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn