Van kinds af aan vind ik het te gek om op avontuur te gaan. Vroeger ging ik altijd ravotten in de bosjes, tegenwoordig reis ik de wereld over op zoek naar een uitdaging. Er zijn slechts drie dingen die ik meeneem op reis: een goede uitrusting, een tent en een survival mes. Met een survival mes ben je in staat om iedere situatie op te lossen, wat moeder natuur ook met je van plan is. Ben je in een dichtgegroeid bos? Hak de takken weg en maak een pad! Kampeer je aan de rivier? Pak een stok en maak hier een scherpe punt aan om vis te vangen. Met een survival mes heb je altijd een antwoord paraat! Waar kun je een survival mes allemaal voor gebruiken?

  • Het maken van gereedschap
  • Starten van een vuur
  • Je omgeving verkennen

Wanneer ik de wildernis inga, doe ik dat het liefst met zo min mogelijk gereedschap. Met mijn survival mes maak ik dat zelf, op het moment dat ik dat nodig heb. Van een stevige stok maak je snel een hamer, een dun haakje transformeer je in een vishaak. Je kunt het zo gek niet bedenken! Wanneer je echt op jezelf bent aangewezen, merk je dat je niet alles wat je handen wilt doen. Je gebruikt je mes het liefst zo vaak mogelijk, dan verbruik je het minste energie. Een survival mes in onmisbaar, waar je ook naartoe gaat. Je kunt het mes ook gebruiken om takjes op een bepaalde lengte af te snijden, bij het maken van een hut, of voor het starten van een vuur. Met een mes snijd je snel de natte delen van een tak, zodat deze goed brandt. Ben je op zoek naar een degelijk survival mes? Surf dan naar knifestore.nl! Op deze site vind je een uitgebreid assortiment survival messen, maar ook reddingsmessen of normale zakmessen. Voor ieder wat wils dus!

Survival mes: verken je omgeving

Het eerste wat je moet doen in de wildernis is je omgeving verkennen. Dat heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats weet je waar je voedsel en water kunt vinden. Daarnaast krijg je een beter beeld van de dieren die in het gebied voorkomen. Vind je bijvoorbeeld pootafdrukken, dan kun je daar rekening mee houden. Om je omgeving te verkennen is een survival mes cruciaal. Je kunt jezelf lossnijden als je vast komt te zitten, of dichtbegroeide bosjes wegkappen. Zonder mes loop je het risico dat je verwondingen oploopt; dat wil je koste wat kost voorkomen. Afhankelijk van de plek waar je op reis gaat heb je verschillende soorten messen nodig. Je kunt kiezen voor een standaardmes, zoals je dat in de films ziet, maar ook voor een gewoon zakmes.  Koop dan wel een exemplaar met een goede vergrendeling zodat je veel kracht kunt zetten. Wat betreft het lemmet kun je kiezen voor zowel de gekartelde als de vlakke optie. Met beide varianten snijd je snel takken en boomwortels kapot, zonder veel kracht te hoeven zetten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ga dan naar bovenstaande site. De klantenservice staat je graag te woord en geeft je meer informatie over een specifiek product.

Lengte en gewicht

Zoals gezegd wil je in de jungle niet te veel met je meezeulen. Zorg ervoor dat het mes niet te onhandig is en slechts een paar honderd gram weegt. Je kunt het mes dan altijd meenemen, hoe licht je rugzak ook moet zijn. Denk ook aan de lengte van het mes, de staalsoort en het materiaal van de handgreep. Al deze zaken spelen mee bij het uitkiezen van een goed survival mes.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn