Vaak wanneer het gaat om lichamelijke problemen, dan gaat het om volwassenen en is het gerelateerd aan werk of sport. Maar dat is lang niet alles wat gedaan wordt door de fysio in Harderwijk. Een fysio houdt zich namelijk bezig met alle mogelijke mensen en de manier waarop bewogen wordt. Dat hebben we zelf onlangs mogen ervaren toen ons kind moeite leek te hebben met het leren lopen en de motorieke bewegingen. We kregen van de arts te horen dat er een fysio naar moest kijken, omdat die meer verstand en informatie zou hebben. We legden contact met de fysio in Harderwijk en kwamen er al snel achter dat het inderdaad niet helemaal ging zoals de bedoeling was. Samen met de fysio in Harderwijk is een plan opgesteld;

  • Het bestaat vooral uit spelletjes die gespeeld worden waardoor onze dochter beter leert bewegen.
  • De periodieke controles bij de fysio in Harderwijk laten zien dat het steeds beter gaat en ook op de peuterspeelzaal is opgevallen dat onze dochter grote stappen gemaakt heeft. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Fysio in Harderwijk heeft onze dochter geholpen

We weten nog altijd niet exact wat er aan de hand was. De fysio in Harderwijk legde uit dat mensen bepaalde bewegingen en handelingen moeten leren. We denken er nu niet meer bij na, maar ook wij hebben ooit moeten leren lopen, springen, fietsen en vallen. Bij onze dochter is dat niet automatisch gegaan omdat zij op de verkeerde manier begonnen is en dat blijkbaar doorgezet heeft. Doordat zij nu andere bewegingen geleerd heeft door de spelletjes te spelen en te kijken naar de fysio in Harderwijk is het nu een stuk beter. De fysio in Harderwijk verwacht dat er nog drie maanden behandelingen nodig zijn en dat daarna de frequentie sterk afgebouwd kan worden omdat zij dan eenmaal goed geleerd heeft hoe zij moet bewegen. We hoorden overigens ook dat er veel meer mensen met jonge kinderen bij de fysiotherapeut lopen omdat de kinderen problemen hebben met het bewegen. Heb je toevallig ook een kind met problemen en wil je het eens zelf proberen? Wij zijn in behandeling geweest bij Quiek (quiek.nl). Dit is een familiefysio die alle mensen van het gezin kan behandelen. Dat merk je ook direct wanneer je binnen komt lopen en kennis komt maken met het bijzonder leuke en spontane team. Allemaal zeer goed met kinderen!

Leren door te spelen

We zijn bijzonder te spreken over de aanpak van de fysio in Harderwijk. Vooral omdat onze dochter geen enkel moment het idee gehad heeft dat zij daadwerkelijk behandeld is. Door elke keer spelletjes te spelen en onze meid uit te blijven dagen, was het voor haar een leuk en spannend avontuur. Hier zijn we zelf ook verder mee gegaan. Door alle aandacht naar haar beweging hadden we het idee dat ze achter begon te lopen met tellen en het alfabet. We hebben hier leuke spellen voor aangeschaft die we nu thuis op vaste tijden spelen samen. Het gevolg was al binnen een aantal dagen merkbaar. Daarom raden we andere ouders ook sterk aan om gewoon spelenderwijs te gaan leren met de kinderen, omdat het op die manier makkelijker gaat en vele malen leuker blijft. Intussen is mijn vrouw in verwachting van ons tweede kind, opnieuw een meisje, en wij weten al dat we hier op tijd mee naar de fysio in Harderwijk gaan zodat er direct gekeken kan worden of we problemen kunnen verwachten. Niet dat het een probleem is, want als het door spelletjes op te lossen is…!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn