Step - Fysio BruggemanIn 1988 werd de STEP filosofie geboren. Voor wie daar niet mee bekend is; STEP staat voor Stichting Ergonomie en Preventie. Maar we hebben we het precies over wanneer we van deze termen spreken en waar ligt de nadruk op bij deze terminologie? Goede vragen die wij graag willen beantwoorden om u wegwijs te maken in deze wereld. Fysio Bruggeman is de plek waar u terecht kunt bij fysieke overbelasting resulterend in pijnklachten. Veel mensen denken dat pijn normaal is en dat ze met pijn genoegen moeten nemen. Dat is echter helemaal niet het geval. Veel pijnklachten kunnen makkelijk worden verholpen. Natuurlijk herstel staat bij fysio Bruggeman centraal. Waarop moet worden gelet bij rugklachten is dat mensen die hier last van hebben er rekening mee moeten houden dat de rug niet opnieuw overbelast raakt. Hierbij moet u denken aan mensen die na herstel weer vervallen in oud gedrag omtrent houding en beweging waardoor de pijn wederkeert. Fysio Bruggeman werkt met zeer kundige mensen die weten waar ze het over hebben en door langdurige ervaring vaak snel de kern van het probleem kunnen traceren. Fysio Bruggeman richt zich dus op preventie van herhaling. Veel mensen die pijn hebben werken minder goed en hun prestatievermogen neemt sterk af wanneer ze pijn hebben. Ook hebben mensen die met pijn moeten leven minder plezier en zijn daaruit voortvloeiend minder gelukkig. Dat is heel vervelend en iets wat voorkomen moet worden door een kundig oog en preventie behandeling van Fysio Bruggeman. Fysio Bruggeman:

  • Heeft vele jaren ervaring
  • Werkt met kundige medewerkers
  • Kijkt naar preventie en voorkomen
  • Heeft aandacht voor detail
  • Kijkt met zorg naar uw probleem

Fysio Bruggeman staat voor u klaar

Rugklachten kunnen op verschillende manieren ontstaan. Het is fabeltje om te denken dat rugklachten ontstaan door zware overbelasting zoals tijdens het tillen van zware objecten. Rugklachten kunnen namelijk ook ontstaan en zelfs juist ontstaan door een langdurige verkeerde houding zoals op het werk. Wat een van de problemen is op bijvoorbeeld kantoren is dat ergonomische stoelen niet goed worden versteld. Mensen wisselen van plek en gaan vervolgens gewoon zitten zonder de stoel te verstellen. Dat is zonde en volgens fysio Bruggeman zou er veel meer aandacht moeten komen voor deze zaken waardoor mensen meer kennis hebben van hoe ze om moeten gaan met lichaam en houding en alle zaken die daarmee verband houden. Het belang van een goede houding mag namelijk geen moment onderschat worden. Dat is waar fysio Bruggeman zich hard voor maakt. Kennisoverdracht ziet zij dan ook als een van haar taken en verantwoordelijkheden. Mensen die verkeerd staan of zitten ontwikkelen doorgaans klachten die veel dieper liggen en het kost doorgaans ook meer tijd en moeite om dergelijke klachten te verhelpen met fysio en bewegingstraining. Dat is iets waar fysio Bruggeman u bij van dienst kan zijn. Met zo veel jaren ervaring zijn mensen met dergelijke klachten bij fysio Bruggeman dan ook helemaal op het juiste adres. Fysio Bruggeman werkt volgens het principe van de eerder genoemde STEP waarbij extra nadruk ligt op het herstel van de patiënt, want dat is vaak de langste weg. Achter Fysio Bruggeman schuilen de gebroeders met de gelijknamige achternaam. Zij vormde samen de STEP filosofie waar velen door geïnspireerd raakten. Mooie samenwerking vloeide voort uit deze filosofie en nog altijd bestaan er een kruisbestuiving met verbonden partijen die vruchtbaar en helend is.

Leven zonder pijn

Leven zonder pijn. Voor de een klinkt het als iets dat vanzelfsprekend is, voor de ander klinkt het als muziek in de oren. Wanneer mensen lange tijd last hebben van nare pijnklachten, neigen zij deze klachten te vergeten. Leven met pijn gaat wennen. De houding wordt aangepast aan de pijnklachten waardoor er een disbalans ontstaat. Dat is ontzettend vervelend en het is zaak dat dit voorkomen wordt. Met pijn leven is niet iets waar mensen genoegen mee zouden moeten nemen. Daarom is het belangrijk dat wanneer u last heeft van klachten u in actie komt. Fysio Bruggeman is de plek waar u kennis kunt opdoen en waar uw genezing begint. Pijn is niet fijn en u hoeft er geen genoegen mee te nemen, maar als er eenmaal pijnklachten zijn ontstaan, dan is het wel zaak dat u hard werkt aan uw herstel en dat is een proces dat tijd in beslag neemt. Wanneer de pijn weg is, betekent het namelijk nog niet dat u volledig bent hersteld. Overbelasting kan juist wanneer de pijn is weggetrokken sneller voorkomen omdat het lichaam met de pijn lange tijd de grens aan probeerde te geven. Nu is het zaak wanneer de eerste stappen naar herstel zijn gezet dat u zelf die grens weer leert te voelen. Een ander punt waar Fysio Bruggeman veel aandacht voor heeft is bewustwording en dan hebben we het over bewustwording bij de persoon die de klachten ervaart. Op het moment dat men zich meer bewust wordt van het lichaam, kan men weer beter leren luisteren naar de grenzen die het lichaam van nature aangeeft en dat is ontzettend belangrijk. We zien namelijk dat steeds meer mensen verwijderd raken van hun lichaam. Dat komt niet alleen maar door verkeerde beweging of een slechte houding maar ook door andere zaken zoals voeding. Het lichaam is een geheel en alle factoren hebben invloed op dat geheel. Met aandacht en liefde naar het lichaam kijken. Daar kan fysio Bruggeman een hulp bij zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn