kgc - Fietsvakantie nederlandVoor veel gezinnen is het aan het eind van de maand elke keer weer lastig om de eindjes aan elkaar te knopen. Soms komt dit door te hoge kosten, soms door een te laag inkomen en het kan ook een combinatie van beide zijn die de problemen veroorzaakt. Als de vaste lasten die iedere maand betaald moeten worden voor wonen en leven te hoog zijn blijft er aan het einde van de maand nog maar weinig geld over. Gelukkig krijgen de meeste mensen vakantiegeld om in de vrije momenten van het jaar eens iets leuks te doen. Wanneer je een uitkering ontvangt krijg je ook elk jaar een extra toelage om van op vakantie te gaan en ook veel mensen die werken krijgen vakantiegeld. Met dit geld kun je een hoop leuke dingen doen, maar het kan ook noodzakelijk zijn om het uit te geven aan belangrijke zaken. Zo kan het zijn dat een huishouden dat niet veel te besteden heeft dit geld moet uitgeven aan een nieuwe wasmachine of andere noodzakelijke dingen. Het is gelukkig ook mogelijk om op een voordelige manier op vakantie te gaan. Als je er even uit wilt en eens iets anders wilt zien dan je dagelijkse omgeving kun je ook op vakantie in eigen land gaan. Je kunt bijvoorbeeld dagjes weg gaan naar attractieparken, dierentuinen of naar het strand. Ook kun je een fietsvakantie in Nederland houden als je ervan houdt om iets actiefs te doen. Dat voor een fietsvakantie Nederland zich uitstekend leent, wordt bevestigd door het feit dat er verschillende campings en andere accommodaties zijn die perfect zijn als uitgangspunt voor een fietsvakantie. Nederland kent verschillende mooie gebieden waar je dagen kunt fietsen en de faciliteiten zijn perfect. Als het een beetje mooi weer is, kun je dus prima voor een fietsvakantie Nederland als uitgangspunt nemen.

Tips voor een geslaagde fietsvakantie in Nederland

Het houden van een fietsvakantie in Nederland heeft verschillende voordelen. Ten eerste is het een relatief voordelige optie als je niet zoveel te besteden hebt, maar toch iets leuks wilt doen tijdens je vrije dagen. Als je niet veel geld over hebt om er op uit te gaan is een fietsvakantie in Nederland een goede optie. Een van de grootste voordelen van een fietsvakantie in Nederland is dat je er niet ver voor hoeft te reizen. Dit betekent dat je geen dure vlucht hoeft te boeken en dat je weinig geld kwijt bent aan brandstof of kosten voor het openbaar vervoer. Je kunt zelfs vanuit je eigen woning op de fiets erop uit gaan. Het enige dat je nodig hebt als je op fietsvakantie in Nederland gaat is een goede fiets. Je kunt deze zelf meenemen als je er een bezit: dit maakt de vakantie ook zo voordelig. Als je met de auto naar je uitvalsbasis gaat kun je de fiets meenemen op een fietsendrager en ook is het mogelijk om in de trein een fiets mee te nemen. Dit betekent echter wel dat je niet veel bagage mee kunt nemen. Als je een huisje gaat huren van waaruit je de fietsvakantie in Nederland gaat houden heb je gelukkig niet veel nodig. Ga je kamperen, dan is het vaak handiger om met de auto te gaan. De fietsen kunnen mee op de fietsendrager en de auto heb je de rest van de vakantie niet meer nodig. Als je geen fiets bezit, kun je op veel verschillende plekken ook een fiets huren. Campings en hotels bieden vaak de mogelijkheid aan om een fiets te huren als je een fietsvakantie in Nederland wilt houden. Daarnaast kun je in Nederland veel kiezen wat betreft de overnachting. Er zijn verschillende hotels waar fietsen verhuurd worden op plekken die zich uitstekend lenen voor een fietsvakantie. Nederland biedt daarnaast ook verschillende campings met uiteenlopende niveaus van comfort. Een camping met veel faciliteiten is vaak nog redelijk prijzig, maar een simpele camping met weinig poespas is een uitstekende uitgangslocatie voor een voordelige fietsvakantie. Nederland biedt daarnaast veel verschillende soorten landschappen. De Veluwe en Drenthe zijn bijvoorbeeld goede en populaire locaties om te fietsen en hier zijn dan ook veel goed onderhouden fietspaden.

Een geschikte camping vinden

Als je van rust en ruimte houdt en graag in de natuur bent, is een fietsvakantie in Nederland echt iets voor jou. Als uitgangspunt heb je dan ook een locatie nodig die midden in de natuur ligt en van waaruit je zo op de fiets de omgeving in kunt. Op www.kgc.nl vind je een ruim aanbod van campings waar het goed toeven is als je op fietsvakantie in Nederland bent. KGC staat voor karaktervolle groene campings die je uitstekend kunt gebruiken als basis voor een fietsvakantie. Nederland heeft campings verdeeld over het hele land waar je naartoe kunt als je op zoek bent naar een mooie plek in de natuur. Op de website kun je gemakkelijk zoeken op basis van je wensen, zodat je snel een camping vindt die aansluit bij je wensen. Je kunt bijvoorbeeld een selectie maken op basis van:

  • Soort overnachting
  • Faciliteiten van de camping
  • Faciliteiten voor kinderen
  • Faciliteiten in de buurt
  • Provincie
  • Ligging
  • Geschikt voor huisdieren of gehandicapten

Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je wilt overnachten in een tent, of liever in een chalet of stacaravan. Op www.kgc.nl vind je meer informatie over de campings en alles wat je moet weten voor een geslaagde fietsvakantie in Nederland.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn