interexpress - EpdmVoor veel mensen zal de afkorting EPDM onbekend zijn, het zal bij hen niet meteen een belletje laten rinkelen. Ook mensen die er wel eens van gehoord hebben, zullen waarschijnlijk niet weten waar deze vier letters voor staan. Deze afkorting staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en het gaat bij dit product om een synthetische soort rubber. EPDM is een materiaal dat zeer veelzijdig is en dat op diverse manieren toegepast kan worden. Een van de meest bekende toepassingen is het gebruik als dakbedekking, maar het wordt ook regelmatig toegepast in andere branches, zoals de auto-industrie. Hier worden er bijvoorbeeld de rubbers van gemaakt die gebruikt worden bij de autodeuren en autoramen om ervoor te zorgen dat deze helemaal sluiten en er geen wind meer door de kieren kan komen. Maar zoals gezegd is het vooral iets wat veel gebruikt wordt als dakbedekking. Vaak wordt gedacht dat dit een relatief nieuwe toepassing is, maar dat is zeker niet het geval. EPDM wordt hier al tientallen jaren voor ingezet en heeft zich in die tijd ook bewezen als een zeer geschikt materiaal voor deze toepassing.

EPDM biedt veel voordelen

Waarom wordt er nu gekozen voor EPDM en niet voor een van de vele andere rubbersoorten die er te krijgen zijn? Dat heeft te maken met verschillende zaken, namelijk dat:

  • het een zeer sterk materiaal is
  • het product een zeer lange levensduur heeft
  • het zeer goed tegen UV straling kan
  • het relatief goedkoop te produceren is

Wordt EPDM gebruikt als dakbedekking, dan kan daar nog een voordeel aan toegevoegd worden, namelijk het feit dat het door middel van verlijming geplaatst kan worden. Veel andere materialen die als dakbedekking gebruikt worden, moeten in delen geplaatst worden en aan elkaar gebrand worden. Dit levert natuurlijk het risico van brandgevaar op, iets wat potentieel veel schade kan veroorzaken. Kiest u daarentegen voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, dan kan de bedekking uit één stuk gemaakt worden en dit hoeft dus vervolgens alleen maar verlijmd te worden. Bij het plaatsen ervan hebt u dus met veel minder risico’s te maken en dat is uiteraard wel zo prettig. Ook dit is dus een zeer goede reden om voor het gebruik van EPDM te kiezen in plaats van voor het gebruik van een van de andere mogelijkheden die er zijn.

Interexpress biedt veel opties

Zoals gezegd wordt EPDM al verscheidene decennia gebruikt als dakbedekking, maar het was tegelijkertijd een optie waar niet heel vaak voor gekozen werd. Dat had niet zozeer te maken met de kwaliteit van het product, maar met de kosten ervan. In het verleden waren andere materialen gewoon voordeliger. Dat is nu absoluut niet meer het geval en dat heeft verschillende oorzaken. Aan de ene kant zijn de grondstoffen die gebruikt worden voor de vervaardiging van EPDM een stuk voordeliger geworden. Tegelijkertijd zijn de grondstoffen die voor andere mogelijke dakbedekkingen gebruikt werden juist veel duurder geworden. Dit maakt dat Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer nu een relatief voordelige optie is. Bent u op zoek naar een goede dakbedekking, dan is het dus zeker aan te raden om dit materiaal te overwegen. Bij Interexpress kunnen ze u verschillende varianten bieden, er zijn namelijk diverse mogelijkheden op dit gebied. Doordat zij al vele jaren ervaring hebben met het werken met dit specifieke materiaal, kunnen zij u goed adviseren over de mogelijkheden en over wat in uw situatie de beste optie is. Overweegt u EPDM te gebruiken als dakbedekking, dan moet u dus zeker eens contact opnemen met Interexpress, specialist op het gebied van deze dakbedekkingssystemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn