Allesoverhielspoor - InlegzolenAltijd wanneer ik kan lopen dan loop ik. Tot mijn 27ste was dit geen enkel probleem. Ik kon overal zonder pijn naar toe lopen en het enige wat eventueel zou kunnen gebeuren is dat mijn voeten moe werden. Maar dat is normaal. Als je veel loopt dan worden je voeten en je benen en uiteindelijk ook je hele lijf moe. Maar dat was dan ook het enige. Dus zodra het in de lente en de zomer mooi weer was, dan ging ik altijd met de benenwagen naar de supermarkt, even een blokje om en vaak in de avond ging ik de hort op voor een fikse avondwandeling. Lekker voor het lichaam, maar ook zeker goed voor de geest. In de zomer van mijn 27ste levensjaar ging ik op vakantie. We gingen bergen beklimmen ergens in Scandinavië. Geweldige tijd gehad, maar na thuiskomst had ik een beetje last van mijn hiel. Vooral in de ochtend als ik wakker werd dan deed het pijn en als ik er dan even op liep dan zakte de pijn weer weg. Maar elke ochtend werd de pijn erger en het duurde ook elke dag langer voordat de pijn wegzakte, totdat de pijn uiteindelijk helemaal niet meer wegzakte. Ik ben toen speciale inlegzolen gaan gebruiken om de pijn op te vangen. Op deze manier kon ik toch blijven lopen, maar de inlegzolen namen de druk op de hiel niet weg. Het waren ook geen professionele inlegzolen. Het waren inlegzolen die bij mijn sportschoenen hoorden. En het begon er meer en meer op te lijken dat ik echt een blessure had opgelopen. Gezien de inlegzolen hun werk niet goed deden heb ik toch maar een afspraak bij de dokter gemaakt. De dokter kon er natuurlijk niets van zeggen, dus deze stuurde me door naar de orthopeed. Ook deze kon er niks van zeggen, dus het enige wat die voor me kon betekenen was het maken van vele foto’s waar uiteindelijk niets op te zien was. Restte me alleen nog een MRI. Ik had er inmiddels al geen vertrouwen meer dus ik vond het wel prima. Ik heb dan ook bedankt voor de MRI en ben vertrokken. Op dat moment had ik nog steeds pijn in de hiel en ik ben vervolgens naar een zolenspecialist gegaan.

De inlegzolen van een specialist

De specialist wist me te vertellen dat ik een ontstoken hielspoor had door mijn platvoeten. In principe had ik mijn hele leven al op een verkeerde wijze op mijn voeten gelopen. Het feit dat ik 10 jaar lang in de horeca had gewerkt hielp natuurlijk ook niet echt mee. Met een ontstoken hielspoor komt er teveel druk op je hiel omdat je de ballast niet goed verdeeld tijdens het lopen. Je hebt dus in dit geval corrigerende inlegzolen nodig om de ballast weer op de juiste wijze te verdelen. In principe zorgen de inlegzolen ervoor dat het midden van de voet omhoog komt en steunt op een ronding. Hierdoor worden de platvoeten dus gecorrigeerd en valt de druk niet meer op de hiel. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar corrigerende inlegzolen bij de expert kosten al snel 150 euro. Dat is nogal veel geld voor een paar inlegzooltjes. Zoals de expert het mij uitlegde was het principe niet zo heel ingewikkeld. Het enige wat je eigenlijk hoeft te vinden zijn inlegzolen die de voet in het midden omhoog brengen. Ik kon me niet voorstellen dat alleen een expert deze inlegzolen kon maken. Dus voordat ik 150 euro neerlegde voor deze handgemaakte inlegzolen ging ik zelf op onderzoek uit om te kijken of ik zelf inlegzolen kon vinden die speciaal bedoeld zijn om een ontstoken hielspoor te genezen. Het lukte me uiteindelijk om deze inlegzolen te vinden toen ik op een website terecht kwam waar ze inlegzolen verkopen voor een ontstoken hielspoor.

De inlegzolen van Foot Active

Op de website van allesoverhielspoor.nl vond ik ten eerste alles wat ik moest weten over een hielspoor blessure. De informatie die ik las kwam 100% overeen met wat de zolenspecialist me had verteld. Ten tweede kon ik op deze site direct de juiste inlegzolen kopen. Op deze website kosten ze geen 150 euro, maar hooguit 30 euro. Dat is nog al een verschil. Ik heb ze meteen gekocht, want er geldt een ‘30 dagen niet goed geld terug’ garantie bij deze website. Dus ik dacht dat wanneer ze niet werken, dan stuur ik ze gewoon terug en dan kan ik alsnog kiezen om de dure inlegzooltjes te kopen. Ik draag ze inmiddels al 5 maanden en ik heb geen enkele last meer van mijn hielspoor blessure. Ik zou mensen dan ook zeker willen aanraden om niet te snel gebruik te maken van dure inlegzooltjes, want je kunt vaak voor veel minder al van de pijn afkomen. Hetzelfde geld voor de onderzoeken die ze in het ziekenhuis uitvoeren. Het enige wat ze kunnen, zo lijkt het, is foto’s maken en scans maken. Hiervoor moet je dan altijd wel even je eigen risico ophoesten en het resultaat is vaak nihil. Uiteindelijk heb ik zelf immers alles zelf opgelost. Als ik ook nog eens in de MRI scanner had moeten liggen, dan was ik nog veel duurder uit geweest en uiteindelijk had ik dan nog steeds de inlegzooltjes moeten betalen. Beter is het dus als je last hebt van je voet(e) om direct naar de zolenspecialist te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn