Er zijn mensen die vandaag de dag nog altijd een rooster maken met pen en papier. Ze tekenen een mooi hokjesveld en schrijven daarin de uren die elke werknemer moet werken. Dit kost veel tijd, maar op zich zou er niet zoveel mis mee zijn als je relatief weinig personeelsleden hebt en als iedereen ook daadwerkelijk kan werken op de aangegeven tijdstippen. Maar dat laatste is vaak niet het geval. Dat betekent dat je moet gaan corrigeren en dat leidt al snel tot een onoverzichtelijke knoeiboel. Je moet immers gaan krassen, je moet eventueel typex gebruiken en daardoor ben je al snel het overzicht kwijt. Het goed bijhouden van de gewerkte uren wordt daardoor ook een stuk moeilijker. Je kunt daarom beter kiezen voor een digitaal rooster. Maar dan is het wel weer de vraag hoe je een rooster gaat maken en welke software je gebruikt. Veel mensen maken gebruik van Excel, maar Excel is niet bepaald flexibel. Daarnaast is het gebruiksgemak van Excel niet heel hoog, tenzij je al heel erg bekend bent met dit programma. Maar er zijn andere programma’s waarmee je een rooster kunt maken die veel gebruiksvriendelijker zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor PersoneelsSysteem. Via dit systeem kun je allereerst heel eenvoudig een rooster maken. Maar het mooie aan dit systeem is dat je niet alleen maar een rooster maakt. Je kunt ook meteen zien wat de verwachte personeelskosten zullen zijn als je kiest voor specifieke werknemers die ook weer specifieke uren draaien. Het ene personeelslid is duurder dan de andere. De ene werkt langer dan de andere en op basis van dat soort gegevens genereert de software voor jou meteen een handig overzicht van de kosten die je zult maken als je kiest voor dat team. Het mooie aan PersoneelsSysteem is dat je het template gewoon kunt gebruiken in Excel. Dus als je al met Excel werkt, dan kun je dit template eenvoudig integreren. Verder kun je, als je op deze manier een rooster gaat maken, ook direct het rooster delen met je werknemers. Zij kunnen op elk moment van de dag via een app toegang krijgen tot het rooster en zien wanneer ze moeten werken. Tevens kun jij, tijden het maken van het rooster, ook precies zien wanneer iemand beschikbaar is. Daardoor krijg je dus niet te maken met roosters die keer op keer aangepast moeten worden, omdat mensen niet kunnen werken tijdens de ingeroosterde tijden.

Ga het rooster maken via PersoneelsSysteem

Je kunt, als je een rooster wilt maken via PersoneelsSysteem, surfen naar de website van personeelssysteem.nl. Hier kun je meer lezen over de verschillende mogelijkheden en je ziet ook enkele afbeeldingen van het systeem wanneer het actief is in Excel. Mocht je gebruik willen maken van dit systeem om een rooster te maken, dan kun je je via de site aanmelden. Uiteraard weet je van te voren niet of het systeem goed bij je past en of je er mee uit de voeten kunt. Daarom zijn de eerste 30 dagen altijd gratis. In deze periode kun je het systeem verkennen en ontdekken. Tevens kun je een handigheid ontwikkelen en daarna kunnen wij je bijna 100% garanderen zal je nooit meer terug wilt naar de oude situatie.

De verschillende opties met PersoneelsSysteem

Als je gebruik maakt van deze software, dan kun je werkelijk van alles gaan uitproberen als je je rooster maakt. Je kunt in ieder geval denken aan:

  • Het maken van een weekrooster
  • Het overzicht bewaren betreffende tijden en diensten
  • Eenvoudig aanpassingen doorvoeren via het template
  • Bekijk snel de website https://www.personeelssysteem.nl/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn