meetwinkel - MultimeterOp het moment dat je werkzaam bent in de elektronische wereld, dan valt er van alles te meten. Denk hierbij aan:

 • Spanning
 • Stroomsterkte
 • Weerstand
 • Capaciteit
 • Zelfinductie
 • Frequentie
 • Temperatuur

Het zou dan ook lastig zijn als je voor elk van die metingen een apart apparaat nodig hebt. Niet alleen is het zeer onhandig om alsmaar het juiste meetapparaat te zoeken, maar je hebt ook gewoon veel te veel materiaal bij je. De gereedschapskist bestaat dan immers voor 90 procent uit meetapparaten. Waar laat je dan de rest? Om dit probleem op te lossen is er een multimeter. Het woord zegt het al, het is een meter waar je van alles mee kunt meten. Nu wil het niet zeggen dat je met elke multimeter alle bovenstaande zaken kunt meten. Multimeters komen natuurlijk in verschillende varianten en in verschillende prijsklassen. Dat is mooi, want je hoeft niet altijd alles te meten en dus is het ook niet altijd noodzakelijk dat je een dure multimeter bij de hand hebt. Aan de andere kant is het ook weer zo dat wanneer je juist wel vaak al die zaken moet meten, dat je dan juist de keuze hebt voor een meer geavanceerde multimeter. De meeste multimeters zijn altijd in staat om in ieder geval de spanning, stroomsterkte en weerstand te meten. De wat meer geavanceerde multimeters kunnen ook de andere vier zaken meten. Ben je als elektricien dus in veel verschillende situaties waarin verschillende zaken gemeten moeten worden, dan is een geavanceerde multimeter natuurlijk de ideale optie. Weet je echter van te voren dat je nooit te maken zult krijgen met frequentie en temperatuur, dan volstaat een minder dure en minder geavanceerde multimeter natuurlijk prima. Het mooie aan multimeters is dan ook dat er verschillende multimeters zijn voor verschillende situaties en tegelijkertijd heb je er altijd maar één nodig op het moment dat je precies weet wat je allemaal moet meten. Dus geen zware koffers meer met zes verschillende meetinstrumenten, maar gewoon een koffer met daarin één multimeter en voor de rest enkel ander gereedschap dat je nodig hebt.

Waar kan ik een goede multimeter kopen

Zoals je hebt kunnen lezen is er nogal wat variatie wat betreft de verschillende multimeters. Als je dus een specifieke multimeter nodig hebt, dan moet je natuurlijk wel weten waar je die kunt vinden. Het beste is dus om een winkel te vinden die alle verschillende soorten multimeters verkoopt, zodat je altijd slaagt ongeacht de klus waar je de multimeter voor nodig hebt. Met het oog op dit doel is meetwinkel.nl natuurlijk de beste plek. Hier vind je alles op het gebied van meten en dus ook in verschillende soorten en maten. Wat betreft de multimeters vind je hier zowel de sobere modellen als de meer geavanceerde modellen. Wat je ook nodig hebt, bij meetwinkel.nl zal je altijd slagen. Daarnaast betreft het een webwinkel, dus de kosten blijven daarvoor laag. Op deze manier zal je nooit teveel betalen voor je meetapparatuur.

Nog meer redenen om te bestellen bij meetwinkel.nl

Mocht je nog twijfelen of ben je je aan het oriënteren en probeer je de juiste webwinkel te vinden, dan volgen hieronder enkele redenen die je keuze eenvoudiger maken.

 • 20 jaar ervaring
 • Meetwinkel is de marktleider in meetapparatuur
 • Betaling op factuurbasis
 • Laagste prijsgarantie
 • Unieke metenswaardigheden nieuwsbrief

Iedereen hecht waarde aan verschillende zaken. Als je op zoek bent naar de goedkoopste meetwinkel, dan is meetwinkel.nl de beste optie vanwege de laagste prijsgarantie. Wil je echter goede kwaliteit, dan zal het idee van 20 jaar ervaring je eerder aanspreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn