Poppink - Eigen huis bouwenBegin vorig jaar stond ik voor een belangrijke keuze: verhuizen of een eigen huis bouwen. Ik woonde al een poosje samen met mijn vriendin, maar we misten toch wel wat ruimte in ons kleine tweekamerappartement. We hadden al vaker gesproken over een andere plek, buiten de stad, waar onze toekomstige kinderen in alle rust zouden kunnen opgroeien. Toen we genoeg geld hadden opgespaard was daar plotseling de keuze, gaan we een eigen huis bouwen of kiezen we voor een al bestaande woning? Bij het maken van deze lastige beslissing hebben we een aantal stappen ondernomen:

  • Bestaande huizen bekeken
  • Overlegd met een bouwbedrijf
  • Een eigen huis laten bouwen

Mijn vriendin was eigenlijk gelijk al fan van een eigen plekje. Als zij het voor het zeggen had gehad waren we niet eens naar andere panden gaan kijken. Ze had meteen het idee een eigen huis te bouwen in Zwolle, de stad waar ze zelf ook was opgegroeid. Ik was echter niet overtuigd. Mijn ouders hadden vroeger namelijk zelf ook een huis laten bouwen en dat was helemaal in de soep gelopen. Ze hadden heel veel geld verloren en de half bebouwde kavel uiteindelijk met  veel verlies weer verkocht. Dat wilde ik natuurlijk niet en daarom heb ik voorgesteld eerst wat bestaande bouw te bekijken. We hebben meerdere woningen bezichtigd, maar geen was echt wat we zochten. Wel hebben we in deze periode veel inspiratie opgedaan. Door te kijken hoe andere mensen hun huis hadden opgericht kregen we zelf een beter idee wat we eigenlijk wilden. Toen we na een aantal maanden nog niks hadden gevonden ging ik langzaam ook om: misschien was het inderdaad wel beter een eigen huis te bouwen. Door deze realisatie raakte ik wel lichtelijk in paniek. Ik heb twee linkerhanden en een eigen huis bouwen vergt een zekere mate van technische kennis. Omdat ik niet wist waar ik moest beginnen heb ik online een bouwbedrijf opgezocht. We zijn hier langsgegaan en hebben rustig een kennismakingsgesprek gevoerd. Dit gesprek verliep voorspoedig. We werden door professionals uitstekend te woord gestaan. Wij konden onze ideeën aandragen en zij kwamen daarop met oplossingen. Ik had echt het gevoel dat naar ons werd geluisterd. Na die tijd was ik helemaal overtuigd: we moesten een eigen huis bouwen! Het bouwbedrijf waar we mee gesproken hebben was Poppink en we waren zeer te spreken over de positieve manier waarop met onze inbreng werd omgegaan.

Een eigen huis bouwen; een heleboel regelen

Toen we hadden besloten ons eigen huis te bouwen viel er een last van mijn schouders. We konden nu gewoon bedenken wat we wilden en het zou voor ons gemaakt worden. Nadat we, samen met een architect, de bouwtekeningen hadden opgesteld hebben we deze bij het bouwbedrijf ingeleverd. Zij gingen eigenlijk direct akkoord, al moesten er een paar aanpassingen worden gedaan om het huis wat sneller te kunnen opleveren. Hierna moesten we de bouwvergunning aanvragen bij de gemeente. Ik had me al verdiept in hoe ik deze aanvraag precies moest afhandelen, maar toen ik het bouwbedrijf opbelde voor wat aanvullende informatie gaven zij te kennen dat ze alles voor me zouden regelen. Voordat je een aanvraag indient moet je ook wat onderzoeken laten doen, waar ik natuurlijk geen weet van had. Zonder deze onderzoeken wordt de aanvraag echter in een heleboel gevallen afgekeurd. Ik was blij dat ik deze taak uit handen kon geven en dat alles voor me geregeld werd. Een eigen huis bouwen is een hoop geregel! Dan, na een paar maanden, komt het moment dat de eerste muur staat en je een idee begint te krijgen hoe het pand gaat worden. Dit was voor ons een mooi moment, je ziet je ideeën werkelijkheid worden. Een eigen huis bouwen is een avontuur dat je aangaat, het is mooi om te zien dat je op een gegeven moment voortgang maakt. Voor de bouw begon had ik, terugdenkend aan mijn ouders, een goede begroting opgesteld. Tot mijn opluchting bleek ons budget toereikend en bleef alles mooi pinnen de perken. Wel is de begroting vooraf wat aangepast: ik was een aantal relevante zaken vergeten op te nemen. Toen dit eenmaal gebeurd was ging ook het bouwbedrijf akkoord en is men van start gegaan. Na ongeveer zes maanden was het dan eindelijk zover: de opleverdatum. Het weer was die dag verschrikkelijk, we stonden met zijn allen champagne te drinken in de stromende regen! Alles was op tijd af en de woning is  in uitstekende staat opgeleverd, we waren dus dik te vrede. Onze wens is in vervulling gegaan!

Zoek een goed bouwbedrijf

Wij zijn door bouwbedrijf Poppink ontzettend goed geholpen tijdens de constructie. Wanneer we even iets wilden weten konden we altijd contact opnemen en werden dan direct te woord gestaan. Dankzij hun jarenlange ervaring met bouwprojecten hadden ze natuurlijk het gros van onze vragen al veel vaker gehoord, ze konden dus in de meeste gevallen direct antwoord geven! Ook werden er keurig op de hoogte gehouden van alle vorderingen en is de woning ruim op tijd opgeleverd. We hebben dus helemaal niets te klagen. Wil je ook een eigen huis bouwen? Laat dat doen door Poppink! Op www.poppink.nl vind je alle informatie die je nodig hebt. Wanneer je hier even rondneust weet je meteen waar je aan toe bent. Wij kunnen niet anders dan de mannen aanbevelen. Een eigen huis bouwen is met de vakmensen bij Poppink net een stukje makkelijker!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn