U wilt dat uw bedrijf of organisatie eens goed onder de loep genomen wordt. Bepaalde processen zijn te traag, er zijn te veel handelingen die verricht moeten worden en u hebt sterk het idee dat bepaalde posities in uw bedrijf overbodig zouden zijn wanneer u de oplossing aangediend krijgt. Die oplossing is er. De erp systemen die opgebouwd zijn, kunnen u veel werk uit handen nemen en in het verleden heeft het er zelfs voor gezorgd dat bepaalde functies in het bedrijf zijn komen te vervallen. De erp systemen kunnen namelijk bepaalde processen of onderdelen binnen uw bedrijf aan elkaar koppelen. Door deze koppeling is het niet langer nodig om mensen op een bepaalde plek te hebben wanneer deze mensen alleen maar aan het werk zijn met het herhaaldelijk invoeren van data. Dat is namelijk wat de erp systemen voor u doen. Dat is echter niet de reden waarom veel ondernemers kiezen voor deze systemen. De echte voordelen liggen in een betere service naar de klant, naadloze aansluiting van de verschillende systemen binnen een bedrijf en het effectiever kunnen werken. Dit zijn voordelen die u nu alleen terugziet op de eindrekening van uw bedrijf. U ziet deze terug op alle plekken binnen uw onderneming die van belang zijn voor u als ondernemer, en voor de mensen die voor u aan het werk zijn.

De erp systemen die voor u gemaakt zijn

Bij de erp systemen wordt er doorgaans niet gewerkt met een standaardpakket. Dat kan ook niet. Elk bedrijf is uniek, heeft eigen doelstellingen en eigen processen die samen moeten vallen om zo een compleet bedrijf te maken. Daarom worden de meeste erp systemen gezien als modulaire pakketten. Dat betekent feitelijk dat u zelf kunt kiezen welke van de onderdelen van het systeem bij uw bedrijf passen en u kiest zelf hoe de erp systemen voor u aan het werk gaan. Dat is een bepaalde mate van vrijheid die lonend is wanneer u aan het werk gaat met deze systemen binnen uw bedrijf. Het zorgt er ook voor dat u eens de tijd krijgt om alle processen binnen uw bedrijf onder de loep te nemen. De kans is groot dat u meer aanpassingen zal gaan doen dan alleen het implementeren van de systemen. Wanneer u stap voor stap door de processen moet, ziet u namelijk onderdelen die anders kunnen, die beter kunnen, of die achteraf gezien de functie ergens in de tijd verloren zijn. Dit zijn dingen die u normaal niet opvallen, omdat u niet de tijd neemt om in de processen te duiken wanneer u het idee hebt dat alles draait zoals het moet. En dat is begrijpelijk.

Laat de database voor u werken

U wilt het maximale uit uw bedrijf halen en optimaal werken door processen effectiever te laten verlopen. Maar daarvoor wilt u niet dag en nacht moeten werken, of uw machines in overproductie moeten drukken om de doelen van uw bedrijf te kunnen bereiken. Laat daarom de database voor u werken door de systemen en processen samen te voegen. Administratie, financieel en logistiek worden een samenhangend systeem waarbinnen de handelingen verricht worden door de parameters die u ingegeven hebt. Zo wordt effectiever werken de manier om uw doelstellingen naar het heden te halen, en meer te halen uit uw bedrijf door slimmer te werken, in plaats van meer te werken. De erp systemen zorgen ervoor dat u weer ondernemer wordt en nieuwe plannen uit kan denken om uw bedrijf naar de volgende fase te helpen, op de meest makkelijke en effectieve manier.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn