De wereld om ons heen verandert. Het is steeds belangrijker mobiel te zijn. De meeste werknemers zitten niet langer op een hoofdkantoor, maar reizen het hele land af om vergaderingen of besprekingen bij te wonen. Deze mobiliteit heeft een prijs: er moeten reiskosten vergoed worden. Een werkgever heeft de keuze een medewerker zelf naar een locatie te laten reizen en daarvoor een zekere compensatie te bieden, of te voorzien in vervoer van de zaak. In dat geval moet een auto worden geregeld. Zeker voor beginnende bedrijven is een auto een behoorlijke investering. Veel beginnende werkgevers besluiten daarom een auto te leasen voor hun werknemers. Hoe gaat dit in zijn werk? Een auto ‘leasen’ is eigenlijk hetzelfde als een auto huren. Een onafhankelijk bedrijf heeft een aantal auto’s staan en verhuurt deze aan bedrijven of particuliere klanten. Een auto leasen is dus niet hetzelfde als een auto aanschaffen: het model blijft op naam staan van het verhuurbedrijf. Je kunt je misschien voorstellen dat dit voor een beginnend bedrijf een mooie oplossing is. Een auto leasen heeft namelijk een paar grote voordelen ten opzichte van een direct aanschaf:

  • Geen aanschafkosten
  • Geen incidentele kosten
  • Geen onderhoud of schadeherstel
  • Wegenbelasting en verzekering geregeld
  • Geen verkoop met verlies

Om te beginnen betaal je geen aanschafkosten voor de nieuwe auto. De eenmalige investering, die kan oplopen tot tienduizenden euro’s, is nu door een ander bedrijf gemaakt. Jij compenseert dit bedrijf enkel voor het gebruik van de auto. Veel mensen kunnen een maandelijks bedrag voor hun auto prima missen, maar hebben in het verleden niet gespaard om een auto te kunnen kopen. Voor deze mensen, voor wie het startkapitaal de voornaamste drempel is, biedt een leaseauto uitkomst. Een auto leasen is eigenlijk heel eenvoudig. Meestal regelt je werkgever een betrouwbare maatschappij, maar je kunt ook zelf op onderzoek uit.

Auto leasen: geen bijkomende kosten

Een auto leasen is ook op een aantal andere gebieden interessant. Zo betaal je geen incidentele kosten voor je auto. Is de ruitenwisservloeistof op, of zijn de ruitenwissers zelf aan vervanging toe? Stuur een bericht naar de leasemaatschappij en deze gaat het voor je regelen. Gaat je voorlamp weer eens stuk? Dan is de maatschappij contractueel verplicht om dit te vergoeden. Veel mensen nemen al deze incidentele kosten voor lief. Toch kan het totaalbedrag oplopen tot een paar honderd euro op jaarbasis. Wanneer je besluit een auto te leasen, houd je dit geld over om uit te geven aan zaken die jij echt belangrijk vindt! Naast dit alles hoef je de APK of de grote beurt van de auto niet zelf te financieren. De leasemaatschappij neemt in principe al deze kosten voor haar rekening. Soms wordt een eigen risico afgesproken, waaraan je zult moeten voldoen in geval van ernstige schade. In de meeste gevallen betaal je dusdanig weinig, dat het prima uitkan om een auto te leasen. Verder betaal je geen aparte wegenbelasting of verzekeringspremies, deze zitten allemaal bij de lease inbegrepen. Een auto leasen heeft dus allerlei voordelen ten opzichte van een eigen aanschaf. Bekijk of jij hier ook baat bij kunt hebben.

Uitzoeken van een leasemaatschappij

Wanneer je een auto huurt, wil je dit natuurlijk doen bij een betrouwbare maatschappij. Op https://www.autoleasecentrale.nl/ vind je de beste leaseauto’s, tegen zeer scherpe prijzen. Je kunt zoeken op merk, kleur en prijs, waardoor je meteen de auto vindt waar je naar op zoek bent. Op deze site krijg je gegarandeerd de beste deal! Surf snel naar bovenstaande site en bekijk gelijk je keuze. Zowel bedrijven als particulieren kunnen bij deze leasecentrale terecht.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn