Ecuador is een prachtig Zuid-Amerikaans land, dat grenst aan Colombia en Peru. Het is toegankelijk voor vakantiereizen, voor iedereen die daar zin in heeft! In Ecuador komen toeristen oog in oog te staan met het mysterieuze regenwoud en de indrukwekkende Andes. Je maakt kennis met de lokale bevolking en ontdekt een nieuwe cultuur. Wil jij één van de Ecuador reizen van Atacama boeken? Lees dan hier het antwoord op een aantal veelgestelde vragen:

  • Wat is de beste tijd voor een reis naar Ecuador?
  • Krijg ik te maken met hoogteziekte?
  • Moet ik in goede conditie zijn?
  • Hoe zit het met de maaltijden?
  • Wie begeleidt de reis?

Ecuador reizen zijn het hele jaar door toegankelijk. De regio kent diverse microklimaten, waardoor het altijd wel ergens mooi weer is. De periode juni tot oktober is echter het best voor vakantiegangers. Het weer is dan stabiel en er is relatief weinig kans op hevige regenbuien. Rond de Amazone valt vrijwel dagelijks een kleine kleine bui. Wees als toerist dus goed voorbereid! Ecuador reizen komen in de regel langs een aantal hoge punten. Het merendeel van de reis zal zich situeren tussen de 2000 en 4500 meter. Normaal veroorzaakt dat weinig problemen, maar sommige mensen kunnen te maken krijgen met hoogteziekte. Je merkt dan dat je kortademig bent en een beetje vermoeid. Doe het even rustig aan en drink veel water. Het is niet verstandig om alcohol te consumeren, omdat de symptomen daardoor erger kunnen worden. Ecuador reizen zijn dus geschikt voor iedereen, maar houd rekening met de hoogteverschillen. Bereid je ook goed voor op de felle zon, bijvoorbeeld door passende kleding en zonnebrandcrème. Op zoek naar Ecuador reizen? Surf dan eens naar atacama.be en lees meer over de indrukwekkende regio. Ook krijg je een mooi overzicht van de beschikbare pakketten!

Ecuador reizen: conditie en begeleiding

Ecuador reizen nemen je mee langs indrukwekkende landschappen. Vanwege de hoogteverschillen wordt het aangeraden om in relatief goede conditie te zijn. Je gaat wandelen door de Andes, waarbij je gemiddeld 3 tot 6 uur per dag loopt. Dat kan een hele uitdaging zijn! Het Amazonewoud is makkelijker begaanbaar. Wanneer je aankomt op je bestemming, gaat men ervan uit dat je klaar bent voor de tocht. Mocht je onverhoopt toch problemen ondervinden, laat dat dan gerust weten. Er wordt dan naar een passende oplossing gezocht. De Ecuador reizen van bovenstaande site zijn all-inclusive. Eten en drinken is dus inbegrepen in het programma. Het is altijd verstandig om zelf schoon drinkwater mee te nemen. Drink geen water uit de kraan, mocht je daar de kans toe krijgen. De reisleiding zorgt voor water uit flesjes. Voor de organisatie van de reis maakt Atacama gebruik van de diensten van lokale aanbieders. Dit zijn gediplomeerde, Engelstalige gidsen. Ze zijn op elk moment van de dag bereikbaar. Spreken de Ecuador reizen van Atacama je aan? Klik dan snel op bovenstaande link en bekijk het volledige programma. Kies een mooie reis uit en boek in een periode die jou aanstaat. De meeste reizen zijn op ieder moment van het jaar te boeken!

Neem een paspoort mee

Zorg dat je tijdens de reis te allen tijde beschikt over een paspoort. Dat voorkomt moeilijkheden op het vliegveld, of bij inchecken in het hotel. Ook heb je een toeristenvisum nodig. Dat krijg je echter gratis op het vliegveld en hoef je dus niet zelf aan te vragen. Wil je alle informatie nog eens rustig teruglezen, of heb je een andere vraag over je reis? Schroom dan niet op contact op te nemen

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn