Kinderfiets 16 inch - Leuke Kinderfietsen

Nederlanders zijn experts als het op fietsen aankomt. Dat betekent niet dat we veel kennis hebben van fietsen, hoewel dat ook zeker een aspect vormt van onze expertise. Het is meer dat we heel bedreven zijn in het besturen van de fiets. Dit komt natuurlijk door jarenlange ervaring. Zodra een Nederlands kind kan lopen krijgt het zijn of haar eerste driewieler. Daarna duurt het niet lang voordat een kind op een fiets met zijwieltjes de weg onveilig maakt en niet lang daarna fietst het al als een ware professional naar school op zijn of haar fiets zonder zijwieltjes. Geen wonder dat een volwassen Nederlander zo bedreven is in het besturen van een fiets. Een Nederlander vliegt door drukke straten alsof het niets is. En dat vaak ook nog op fietsen die hun beste tijd al lang hebben gehad. Op volle snelheid, met de handen lichtjes op het stuur scheuren we door de stad. Onverwachte situaties worden van te voren al geanticipeerd en met een vlotte beweging ontwijken we het gevaar. Slalommend worden obstakels ontweken, terwijl de handen nauwelijks contact maken met het stuur. Dit alles is mogelijk, omdat we zoals gezegd van kinds af aan ervaring opdoen met fietsen. Daarom is het voor ouders ook belangrijk om hun kind te voorzien van een goede fiets die past bij de lengte van het kind. Op het moment dat je kind 4 jaar is, dan is het vaak al tijd voor een kinderfiets van 16 inch. Daarvóór is een kinderfiets van 12 inch geschikt en daarvóór kun je kiezen voor een driewieler of een fiets 10 inch fiets met zijwieltjes. Tussen de 4 en 6 jaar is het echter tijd voor een kinderfiets van 16 inch. Dit is natuurlijk wel per kind verschillend. Het ene kind groeit sneller dan het andere kind. Een betere maatstaf is dus om te kijken naar de lengte van een kind. Als je kind 4 jaar is, maar korter dan 104 centimeter, dan kun je nog wel even wachten met de aanschaf van ene kinderfiets van 16 inch. Maar zodra je kind groter is dan 104 centimeter en kleiner dan 116 centimeter, dan is een kinderfiets van 16 inch de beste keuze. Als je kind op een te kleine fiets blijft fietsen, dan raken de knieën het stuur en dat kan erg gevaarlijk zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je kind de benen goed kan strekken tijdens het trappen en daarvoor heeft het een fiets nodig die past bij zijn of haar lengte. Dus als je kind tussen de 4 en 6 jaar is en groter dan 104 centimeter, dan is het tijd om een kinderfiets van 16 inch aan te schaffen. Dit kan je regelen via leukekinderfietsen.nl.

Bestel de juiste kinderfiets van 16 inch via leukekinderfietsen.nl

Kwaliteit is uiteraard van groot belang wanneer je een kinderfiets van 16 inch gaat kopen. Daarom doe je er goed aan om deze kinderfiets van 16 inch te bestellen via leukekinderfietsen.nl. Hier vind je namelijk verschillende fietsen van verschillende formaten die stuk voor stuk voldoen aan alle kwaliteitscriteria. Dus wat betreft de duurzaamheid van de fiets en de veiligheid van je kind, ben je bij leukekinderfietsen.nl aan het juiste adres. Je kunt hier fietsen bestellen van verschillende formaten zoals:

  • 10 inch
  • 12 inch
  • 16 inch
  • 18 inch

Bestel de fiets via de webwinkel

Je kunt de fiets eenvoudig online bestellen. Je hoeft alleen maar even een keuze te maken via de site en daarna kun je de fiets eenvoudig bestellen via de winkelwagen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn