Een paar weken geleden zaten we lekker thuis op de bank, toen ik opeens een plek op het plafond zag verschijnen. Ik riep mijn man erbij en de plek werd langzaam aan steeds groter en erger en veroorzaakte ook nog eens een vieze, gelige kleur op ons mooi wit afgestreken plafond. We konden door de locatie slechts één conclusie trekken, de afvoerpijp van onze badkuip moest kapot zijn, want mijn man had net een uur in bad gelegen en het water kwam nu rap door het plafond heen zetten. Hier moest met spoed een loodgieter bij te pas komen. We hebben direct online op loodgieters.nl het nummer opgezocht en gebeld om met spoed een loodgieter op te roepen. Mijn man is nog naar boven gerend om weer de stop in het bad te steken, zodat het water niet verder zou weglopen, maar het bad was inmiddels zo goed als leeg, dus dat mocht niet meer baten. Het leek erop dat zich een kleine ramp had voltrokken.

De loodgieter was snel ter plaatse

We hebben eerder een keer Loodgieters ingeschakeld en onze ervaring is tot nu toe erg goed geweest. Ze zijn:

  • Dag en nacht bereikbaar
  • Hanteren heldere en voordelige tarieven
  • Zijn altijd erkende loodgieters

Ook deze keer werden we hierin niet teleurgesteld, want we hadden snel een loodgieter over de vloer die het probleem bekeek en, net als ons, de conclusie trok dat de afvoer van de badkuip zijn beste tijd wel had gehad. Dit zou ons een behoorlijke duit gaan kosten, vooral ook omdat de herstelwerkzaamheden niet alleen bij de afvoer zouden blijven, maar we waarschijnlijk ook ons plafond opnieuw moesten laten doen. Dat was echt zo jammer, want het plafond zit er net goed en wel een jaar in. De loodgieter was echter heel schappelijk en snapte het probleem maar al te goed. We hebben toen met hem dezelfde avond nog kunnen doornemen wat er allemaal moest gebeuren en hij heeft toen al een inschatting van het werk en materiaal kunnen doen. Helaas kon niet diezelfde avond de loodgieter al aan de slag, maar als we het bad niet meer zouden gebruiken, zou het probleem geminimaliseerd worden en kon hij de volgende dag al wel beginnen. Dat was voor ons redding genoeg en best een opluchting, want we waren bang dat we een tijdje moesten wachten en het probleem daarmee alleen maar erger zou worden. De loodgieter heeft toen gelijk gekeken of de afvoer van de wastafel en het toilet boven niet voor problemen konden zorgen en dat bleek niet het geval te zijn. Wel kijken we direct in de werkzaamheden mee of hier een gevaar veroorzaakt kan worden, want als de leidingen toch open gelegd moeten worden, kan de loodgieter net zo goed ook preventief de andere leidingen onder handen nemen.

De werkzaamheden snel en vakkundig uitgevoerd

De volgende dag stond de loodgieter alweer op de stoep, gewapend met het juiste gereedschap en alle benodigde materialen om aan de slag te gaan en ons probleem te verhelpen. Hij wist precies wat hij moest doen en mijn man heeft hem daarbij geassisteerd, zodat de werkzaamheden vlot zijn verlopen. Uiteindelijk bleek met de afvoer van het toilet en de wastafel geen urgent probleem te zijn, dus die konden blijven bestaan zoals ze zijn, maar de afvoer van de badkuip was echt wel aan vervanging toe. Nu wonen wij hier al bijna 35 jaar en zit de badkuip in het huis sinds het gebouwd is, dus was het ook wel tijd. De werkzaamheden waren snel gedaan en deze onverwachte onkosten vielen ons nog mee. Nu het plafond nog en dat is wel behoorlijk prijzig.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn