Bij ons in het dorp hebben we een hobbyclubje opgericht. Gewoon wat dames op leeftijd die met een kopje thee of koffie met de handen bezig gaan. We begonnen ooit als een kleine club met wat stofjes, maar wanneer je echt wat wilde maken op de club, dan moest je de meeste materialen zelf van huis meenemen. Op dit moment hebben we zoveel leden dat we een complete organisatie opgezet hebben voor de dinsdagavond en de vrijdagavond uiteraard. Dames uit heel de omgeving komen naar de club toe en steeds vaker zien we ook heren langskomen, of kinderen die mee willen doen. Dat is alleen maar leuk. Hoe meer mensen mee willen doen en hun creativiteit op de loop willen laten, hoe gezelliger het wordt en hoe leuker alle projecten worden. Daarom hebben we nu ieder jaar een verkoop waarbij alle mensen die lid zijn hun spulletjes kunnen verkopen. Een klein gedeelte van de opbrengsten gaat vervolgens naar de club toe zodat we de kosten kunnen betalen en steeds meer materiaal en gereedschap kunnen bestellen. Zoals de wax stempel die we vorig jaar aangeschaft hebben. Een doorslaand succes, want een wax stempel bleek al snel niet genoeg te zijn voor alle mensen die de stempel wilden gebruiken!

Een persoonlijke handtekening met de wax stempel

Wanneer je veel leuke dingen maakt op een club, dan wil je dit persoonlijk kunnen maken. Daarom is de wax stempel zo handig. Iedereen kan een eigen stempel maken op wat hij of zij gemaakt heeft, om het zo een eigen touch te geven in de afwerking. Er wordt sowieso al veel gewerkt met wax door de leden, dus de uitbreiding met een wax stempel was zeker geen overbodige luxe. Nu worden de stempels door alle mensen gebruikt en gaan er zelfs stemmen op om nog meer te kopen, zoals nog een wax stempel, speciale pennen, een oventje, eigen stoffen, meer scharen en betere stoelen voor de oudere dames. Reden genoeg dus om lekker te blijven knutselen, want op die manier hebben we aardig wat budget nodig voordat we alles aan kunnen schaffen wat op de lijstjes gezet is door de leden. Allemaal door de aankoop van een wax stempel die direct een groot succes werd. Al heeft dat natuurlijk ook te maken met de leden die we in de vereniging hebben. Elke week zit het gebouw vol met mensen die aan de slag willen gaan. Wat dat betreft is het maar goed dat het snel zomer is en er mensen buiten kunnen gaan zitten.

Een leuk clubje

We hebben gesprekken gehad met verschillende andere mensen in omliggende omgevingen. Zij willen ook graag een club opzetten om lekker te knutselen met een aantal mensen. We raden deze mensen aan om vooral te kijken naar waar interesse voor is. Zeker wanneer je veel mensen kunt verwachten op de avonden. Wij gaan bijvoorbeeld volgende maand de avonden scheiden. De dinsdagavond wordt voor alle vrouwen die iets met stof willen doen, zoals breien, vilten, haken en borduren. De donderdagavond houden we dan vrij voor de mensen die niets met stof willen doen. De wax stempel en alle andere materialen die we zelf aanbieden zijn uiteraard op alle avonden aanwezig, maar zo hebben we iets meer mogelijkheid om de mensen te verdelen over de avonden. Zo hebben we niet alleen meer ruimte, we maken het ook mogelijk dat mensen samen kunnen werken aan een bepaald project omdat het de interesse heeft van alle mensen die aanwezig zijn. Op die manier hopen we dat onze club nog lange tijd een leuk clubje zal blijven. Kijkt u ook eens op stempels.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn