Kidsfabrics - kinderstoffenOnze zoon is nu vijf en hij wilde laatste zijn kamer opnieuw inrichten. Omdat wij het afgebladderde behang eigenlijk ook wel zat waren stemden we onder licht protest in met zijn wens. Voordat we begonnen met verbouwen hebben we eerst even met hem gepraat. We vroegen aan hem of de kamer een thema moest hebben of dat we gewoon maar iets moesten doen. Hij wilde een echte jongenskamer met blauwe kleuren en stoere auto’s; we wisten precies waar we aan toe waren! In onze verbouwing hebben we een aantal fases doorlopen:

  • Verven van de muren
  • Kopen van nieuwe meubels
  • Gordijnen en gordijnrails
  • Afwerking

Onze zoon wilde blauw, dus kreeg hij blauw! We zijn met zijn alleen naar de Gamma gegaan en hebben daar een aantal emmers verf gekocht. Terwijl we in de winkel rondliepen waren mijn vrouw en ik al aan het nadenken over leuke kinderstoffen die we eventueel in de kamer zouden kunnen gebruiken. Voor de mensen die het niet weten, kinderstoffen zijn normale stoffen met iets leuks erop, bijvoorbeeld een Disney figuurtje of een leuk patroon. We vroegen ons af welke kinderstoffen zouden passen in een stoere jongenskamer. Onze zoon had natuurlijk al aangegeven dat hij iets met auto’s wilde, dus mijn vrouw ging direct kijken naar een leuk dekbedovertrek. Helaas moesten we na een poosje constateren dat ze bij de Gamma niet erg veel kinderstoffen hadden, eigenlijk konden we helemaal niets vinden. We besloten om de inrichting van de kamer later te doen en ons eerst nog niet bezig te houden met welke kinderstoffen we zouden gebruiken. We kochten bij de Ikea een nieuw bed, de oude was echt aan vervanging toe, en kochten ook een bureau. Hier kan de kleine belhamel zijn huiswerk gaan maken wanneer dat belangrijk wordt! Eenmaal thuis aangekomen hebben we alle muren geverfd en de meubels in elkaar gezet. Dit bleek nog een flinke klus: het verven moest meerdere keren opnieuw omdat de oude kleur nog lang zichtbaar bleef. Ook de meubels hadden we niet direct in elkaar. Ik heb twee linkerhanden en mijn vrouw is ook niet echt handig en dan ben je zo een hele middag bezig. Toen alles eindelijk stond was het tijd om de gordijnrails op te hangen. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader hier vroeger ook altijd problemen mee had. Na veel zwoegen hingen ze eindelijk, nu kon mijn vrouw beginnen aan de afwerking.

Kinderstoffen; heel veel keuze!

Mijn vrouw had niet stilgezeten en had op het internet een website gevonden waar de leukste kinderstoffen te koop waren. Ze was terechtgekomen op http://www.kidsfabrics.nl/ en had het hele assortiment uitgeplozen. Ik weet nog dat het me verbaasde hoeveel kinderstoffen deze site aanbood. De kinderstoffen konden worden verwerkt in gordijnen, dekbedovertrekken en zelfs in kussens. We hebben lang gezocht en vonden uiteindelijk een aantal leuke prints met auto’s erop. Deze prints hebben we besteld en onze zoon was gelijk dolenthousiast. Het was fijn dat we de kinderstoffen op deze site per meter konden bestellen. Ik heb heel specifiek uitgemeten hoeveel we nodig hadden en we hadden aan het eind van de rit maar een klein beetje over. Kinderstoffen gebruik je natuurlijk niet in de rest van het huis, maar ik vind het zonde veel weg te gooien. Het was fijn dat ik precies kon bepalen hoeveel je nodig had! De kinderstoffen die we hadden besteld vielen zoals gezegd goed in de smaak, ik zou hier dus zeker nog een keer bestellen! Nadat mijn vrouw de kinderstoffen had verwerkt in leuke overtrekken was het tijd voor de afwerking. Zo kocht ik voor mijn zoontje een gaaf speeltapijt voor hij met zijn autootjes op kon spelen. Hij heeft het tapijt nu misschien een paar maanden, maar het begint al te slijten; zoveel speelt hij ermee! Hij geniet van alles wat we in de kamer hebben gedaan en dat is heerlijk om te zien. Soms zit hij net even wat te lang om zijn kamer, dan halen we hem soms wel even naar beneden. Een beetje rust is fijn, maar het moet geen gewoonte worden! De kinderstoffen lijken bovendien van uitstekende kwaliteit te zijn. In het verleden hebben we nog wel eens slechte ervaringen gehad met kinderstoffen die na een paar weken al uit elkaar vielen, maar deze stoffen lijken prima opgewassen tegen ons zoontje. Hoe vaak hij ook in de gordijnen hangt, de stof blijft zacht en rafelt niet.

Voorbeeldkamers

Waar mijn vrouw en ik ook veel aan hebben gehad zijn de voorbeeldkamers op http://www.kidsfabrics.nl/. Wanneer je even doorklikt op de site begrijp je meteen waar ik het over heb. Als je zelf even geen inspiratie meer hebt is dit een ideale manier om toch iets leuks bij elkaar te zoeken. Ook kun je zien welke kleuren goed bij elkaar passen en welke combinaties minder mooi zijn. Het is heel fijn om patronen even te kunnen zien voordat je deze daadwerkelijk aanschaft. Kortom: ben jij op zoek naar leuke kinderstoffen om je kinderkamer te verbouwen, dan zit je op deze site helemaal goed! Onze bestelling was binnen 48 uur binnen, maar dat kan verschillen afhankelijk van waar je woont. Bij bestellingen boven de 50 euro betaal je geen verzendkosten. Die 5,95 kun je dus mooi in je zak steken. We zijn van dat geld lekker een ijsje gaan eten om de nieuwe kamer in te wijden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn