Ongeveer zes jaar geleden heb ik samen met mijn vriendin een woning gekocht. Het was ons eerste huis samen en dat voelde meteen als een nieuwe stap in ons leven. Het huis komt uit de jaren zeventig en staat in een gezellige buurt in het centrum van een klein stadje. Toen we het huis kochten zag het er redelijk modern uit, maar je kon wel zien dat er de laatste jaren niet meer veel aan gedaan was. Bij het kopen van een eerste huis heb je vaak niet zo veel geld over om veel te verbouwen. We pakten de keuken en woonkamer aan, maar hadden niet meer budget om andere delen van het huis aan te pakken. Als kleine eerste stap naar gasloos wonen, gingen we in de keuken van een gasfornuis over naar een inductie kookplaat. De rest van het huis zag er redelijk goed uit, dus wij vonden dat niet zo erg. Het enige nadeel was dat het huis niet heel erg energiezuinig was en als we meer geld hadden, dan was dat het eerste wat we zouden aanpakken. Het stond voor ons wel in de planning, maar de verbouwing van de keuken en woonkamer viel duurder uit. Wij proberen altijd bewust te leven, maar het is natuurlijk ook belangrijk om je thuis te voelen in je eigen huis. Een paar jaar daarna konden we gelukkig nog wel een paar kleine dingen aanpakken om het huis energiezuiniger te maken, zo hebben we bijvoorbeeld de zolder geïsoleerd. Eigenlijk wilden wij al heel lang naar energiezuinig en gasloos wonen, maar wij wisten al dat we zouden moeten verhuizen wanneer we kinderen zouden krijgen, omdat het huis niet zo heel groot was. Kijkt u ook eens op thesunshinecompany.nl.

Gasloos wonen bij onze eigen kavel

Twee jaar geleden kregen we van de gemeente te horen dat ze zouden beginnen met veel nieuwbouwwoningen en diverse kavels. Dit greep meteen onze aandacht, omdat we al een beetje over verhuizen aan het nadenken waren. Mijn vriendin en ik begonnen serieus over kinderen na te denken en wilden verhuizen wanneer we een goede kans zagen. Bij een informatieavond keken we rond naar het aanbod en de kavels spraken ons meteen aan. Dit was de kans om ons eigen droomhuis te laten bouwen en over te gaan op gasloos wonen. We schreven ons in voor een van de kavels en drie maanden later hoorden we dat we een van de gelukkigen waren. Bij een aantal bedrijven vroegen we meteen naar de mogelijkheden voor energieneutraal en gasloos wonen. We kregen te horen dat er veel mogelijk was, maar dat het vaak het beste is om dit te doen bij een nieuwbouwwoning. Gelukkig zaten wij in die situatie en konden we het meteen goed aanpakken. Uiteindelijk hebben we zonnepanelen laten plaatsen en een grondwarmtepomp. De grondwarmtepomp onttrekt warmte uit de grond wanneer het buiten koud is en slaat dit weer op wanneer het buiten warm is. De combinatie met zonnepanelen zorgt dat je dit energieneutraal kan doen.

Dit is waarom wij kozen voor energieneutraal en gasloos wonen:

  • Veel beter voor het milieu
  • Flinke besparing op onze maandelijkse kosten
  • Bij een nieuwe woning kost de aanleg minder

De aanleg van de zonnepanelen en grondwarmtepompen hebben we laten doen door thesunshinecompany.nl. Die hielpen ons in eerste instantie met uitstekend advies en wisten precies hoe wij op een rendabel manier het huis klaar konden maken voor energieneutraal en gasloos wonen. De installatie verliep perfect, het is duidelijk dat ze bij dit bedrijf echte experts hebben werken op het gebied van energieneutraal en gasloos wonen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn