Bij het Corlaer College leren de leerlingen niet alleen wiskunde, talen en geschiedenis, maar proberen wij altijd iets extra’s mee te geven aan de leerlingen. Het Corlaer College organiseert dan ook regelmatig projecten, waarbij de leerlingen een grote en actieve rol spelen. Deze projecten zijn niet alleen ontzettend leerzaam en goed voor de persoonlijke groei van de leerlingen, maar ook nog heel erg leuk om te doen. Door middel van deze projecten nemen de leerlingen van het Corlaer College actief deel aan activiteiten buiten de school. Zo halen we de buitenwereld binnen de school en andersom.  Een mooi voorbeeld is de samenwerking met theater Stroud.

Leren in de praktijk is ontwikkelen op het Corlaer College

Naast onze schoolse vaardigheden ligt de focus van het Corlaer College ook sterk op de persoonlijke ontwikkeling die leerlingen doormaken wanneer ze praktijkervaring opdoen. Dit gebeurt tijdens onze vele projecten. Eén van deze projecten heet Adopteer een Voorstelling en wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Corlaer College en theater Stroud.

Tijdens het project worden de leerlingen van het Corlaer College betrokken bij alle onderdelen van de theatershow. Vierentwintig leerlingen werken in de weken voorafgaand aan de show aan de voorbereidingen van een  avond in het theater Stroud. Voorheen werd voor de show al samengewerkt met onder andere Ali B en Jeroen Goossens,  in 2018 zullen de leerlingen van het Corlaer College de show van het duo Speelman & Speelman organiseren in samenwerking met het theater.

Een ervaring meegeven aan de leerlingen

Het doel van het Corlaer College bij alle projecten, dus ook bij de samenwerking met theater Stroud, is het meegeven van ervaringen. Door een project in de praktijk leren leerlingen veel  en is het zinvol en tegelijk leuk om bezig te zijn met het opdoen van vaardigheden als plannen, samenwerken en organiseren. Zo leren de leerlingen van het Corlaer College tijdens deze projecten veel aspecten die ook later in het leven nuttig blijken te zijn.

Het opdoen van ervaringen in een realistische setting op deze manier draagt bij aan de motivatie van leerlingen voor het leren in en buiten de school. Leerlingen leren de relevantie inzien van datgene wat ze leren en ervaren de samenhang in vakken en vaardigheden.  Bovendien wordt het samen werken aan projecten vaak als een plezierige manier van leren ervaren, zeker als bijvoorbeeld een theatervoorstelling in een echt theater het resultaat is.

Meer over het Corlaer College

Het Corlaer College is een brede school, waar leerlingen van zowel het VMBO, de havo en het atheneum terecht kunnen. Door deze brede inzet is er voor iedere individuele leerling een persoonlijk pad uit te zetten, of het nu gaat om opstroom of afstroom. Zo kunnen de leerlingen van het Corlaer College het beste uit zichzelf halen op ieder niveau. Door deze persoonlijke insteek vervullen wij een belangrijke functie. Niet alleen komen leerlingen uit Nijkerk zelf naar het Corlaer College, maar ook uit de wijde omgeving van Nijkerk kiezen leerlingen ervoor om naar onze school te komen voor hun middelbare school

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn