Mensen bewandelen niet altijd het rechte pad. Het is ook erg lastig om altijd maar op het rechte pad te blijven, want tijdens de wandeling zie je overal om je heen zaken die je in de verleiding brengen. Je hebt mensen die het rechte pad verlaten en nooit meer terug keren en je hebt mensen die hun hele leven lang op het rechte pas blijven. Maar de meesten van ons maken af en toe kleine uitstapjes. Deze groep mensen bewandelt in principe het rechte pad, maar af en toe doen ze ook dingen die niet mogen. Mensen die bijvoorbeeld een dagje geen zin hebben om te werken kunnen zich dan ziek melden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want je bent niet echt ziek. Maar aan de andere kant is het ook geen drama als je de volgende dag gewoon weer naar je werk gaat en dan bijvoorbeeld even extra hard werkt. Door het rechte pad te verlaten heb je een kleine achterstand op gelopen en je moet daarna extra hard lopen om de verloren tijd in te halen. Zulke zaken gebeuren en daar moet je ook niet al te moeilijk over doen. Hetzelfde geldt voor wanneer iemand een pen meeneemt van het werk of persoonlijke post verstuurt vanaf kantoor. Het wordt echter een probleem als iemand zich niet 1 keer ziek meldt, maar 4 keer of 10 keer. Het wordt ook een probleem als iemand niet 1 pen meeneemt, maar de hele voorraadkast leeghaalt. Zulke zaken zijn geen kleine uitstapjes meer, maar zijn in principe gewoon reële vormen van diefstal. Om dat soort zaken aan te kaarten en op te lossen kun je gebruik maken van bedrijfsrecherche. Vaak heb je immers zelf niet de mogelijkheden om het te onderzoeken. Daarnaast ben je zelf waarschijnlijk ook niet al te subtiel. Je kan er ook naast zitten en als je iemand vals beschuldigt, dan zijn de relaties voorgoed verstoord. Via bedrijfsrecherche kun je in ieder geval op subtiele wijze ontdekken of een personeelslid verkeerd bezig is. Tegelijkertijd kun je via bedrijfsrecherche ook meteen bewijs verzamelen. Verder zorg je ervoor dat de rest van het personeel niet weet wat er gaande is, zodat er geen rare sfeer ontstaat op het kantoor. Als je er naast zit, dan verandert er niets. Mocht je gelijk hebben en heb je daar ook bewijs voor dankzij bedrijfsrecherche, dan kun je ook op een stille manier actie ondernemen. Niet iedereen hoeft op de hoogte te zijn van de situatie, want het is in principe een zaak tussen jou en het desbetreffende personeelslid. Bekijk snel de website https://www.nmsrecherche.nl/

Ontdek wat bedrijfsrecherche voor jou kan betekenen

Als je vermoedt dat één van jouw medewerkers verkeerd bezig is, dan is dat uiteraard erg vervelend. Maar je moet niet direct actie ondernemen. Geduld is een schone zaak, maar dat betekent uiteraard niet dat je rustig kunt wachten tot het probleem vanzelf overgaat. Daarom is het gebruik maken van bedrijfsrecherche zo belangrijk. Zij kunnen namelijk snel en gericht actie ondernemen. Er wordt gekeken naar de persoon in kwestie, er wordt eventueel hard bewijs verzameld en zo heb je op den duur genoeg materiaal om je werknemer te confronteren. Hoe je dat doet kun je ook weer overleggen met de detectives van de bedrijfsrecherche.

Het plan van aanpak

Als je aan de slag gaat met bedrijfsrecherche, dan moet er een duidelijk doel zijn en een bijbehorend plan van aanpak. Daarom worden van te voren altijd de volgende zaken goed in kaart gebracht:

  • Methode van onderzoek
  • Methode van Communicatie en frequentie van communicatie
  • Analyse mogelijke risico’s
  • De inzet van personen en tijdspad
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn