deur-cilindersloten - Cilinderslot vervangenEen van de belangrijkste dingen in het leven is dat je veilig bent. De mens heeft een sterke overlevingsdrang en wanneer je het gevoel hebt dat er gevaar op de loer ligt, voel je je niet veilig. Je kunt er zelf weinig aan doen als je je in de openbare ruimte niet veilig voelt. Als je langs een plek moet lopen waar je het niet fijn vindt en waar je je onveilig voelt, is het enige wat je kunt doen de plek vermijden of zorgen dat je niet alleen bent. De openbare ruimte kan wel zo gebouwd worden dat mensen zich er veilig voelen. Donkere hoekjes geven je het gevoel dat er iemand verstopt kan zijn en als er weinig of geen mensen zijn is dit ook een reden om je onveilig te voelen. Door de gebouwde omgeving aan te passen kunnen beleidsmakers ervoor zorgen dat de gebruikers van de ruimte zich veiliger voelen. Dit kan bijvoorbeeld met openbare verlichting of door ervoor te zorgen dat mensen een reden hebben om ergens te zijn, waardoor er meer mensen op straat zijn die elkaar in de gaten houden. Zelf kun je alleen zorgen voor een veilig gevoel in en rond je eigen huis. Je kunt bijvoorbeeld verlichting plaatsen zodat het rond je woning niet zo donker is als je thuis komt. Ook kun je ervoor zorgen dat je goede sloten hebt, zodat een inbraak kan worden uitgesloten. Je kunt daarom het beste een cilinderslot vervangen zodra je het idee hebt dat het slot niet meer goed werkt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een slot hapert, niet goed op slot wil of dat de deurpost kapot is, zodat de deur niet veilig afgesloten wordt. Ook als je niet zeker weet wie er een sleutel heeft van je woning kun je het beste het cilinderslot vervangen voor een nieuwe.

Een cilinderslot vervangen voor een nieuwe

Als je een huis koopt, dat eerst van een andere eigenaar is geweest, weet je niet altijd zeker wie er een sleutel van je woning heeft. Daarom kun je het beste het cilinderslot vervangen van de voor- en achterdeur als je zeker wilt weten dat niet iedereen zomaar binnen kan komen. Een vorige eigenaar kan een sleutel hebben gegeven aan iemand en dit zijn vergeten, zodat er per ongeluk nog iemand met jouw huissleutel rondloopt. Ook kan het zijn dat een vorige eigenaar bewust een sleutel heeft gehouden om later nog eens stiekem langs te komen. Om te voorkomen dat er wordt ingebroken door een vreemde met een sleutel van je huis is kun je het beste het cilinderslot vervangen. Ook als het slot niet meer goed functioneert kun je het cilinderslot vervangen. Daarnaast kan het cilinderslot vervangen ook verstandig zijn als je de sleutel bent kwijtgeraakt. Dit hangt er echter wel vanaf waar dit is gebeurd en of er een manier is waarop een eventuele vinder kan achterhalen waar de sleutel bij hoort. Om problemen te voorkomen en jezelf een veilig gevoel te geven kun je daarom het beste het cilinderslot vervangen als een van bovenstaande situaties van toepassing is. Als je ervoor kiest om het slot te vervangen kun je voor verschillende opties kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten cilindersloten. Het grootste verschil tussen de soorten zit in het veiligheidsniveau. in de meeste gevallen geldt, dat hoe complexer het slot werkt, hoe veiliger het is. Dit betekent echter wel dat je voor meer veiligheid ook meer geld moet betalen. Een cilinderslot werkt met een aantal staafjes of balletjes, die tegenhouden dat de cilinder draait. Als de sleutel in het slot wordt gestoken worden de staafjes of balletjes ingedrukt en kan het slot worden geopend. Soms werkt een dergelijk slot heel simpel en is het niet moeilijk te maken, maar sloten in belangrijke deuren zijn vaak een stuk complexer. Hoe ingewikkelder de technologie, hoe duurder het cilinderslot vervangen vaak ook is. Je kunt een cilinderslot vervangen dus zo goed, maar ook zo duur maken als je zelf wilt.

Online nieuwe sloten aanschaffen

Als je een cilinderslot vervangen wilt kun je het beste eens kijken op www.deur-cilindersloten.nl. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken als je een cilinderslot vervangen wilt. Je kunt er meer lezen over hoe een cilinderslot precies werkt en je kunt er kiezen uit verschillende soorten sloten. Alle sloten die worden verkocht op deze website hebben het politiekeurmerk veilig wonen en zijn klasse SKG gecertificeerd. Dit betekent dat de sloten aan hoge veiligheidseisen voldoen. Je kunt daarnaast kiezen uit twee soorten sloten. Ten eerste is er het enkele slot, waarbij op een slot maar een sleutel past. Je kunt bijvoorbeeld het cilinderslot vervangen van de voordeur en kiezen voor een enkel slot, waarbij je dus een speciale sleutel voor de voordeur hebt. Het voordeel hiervan is dat je, als je een sleutel kwijt raakt, niet overal nieuwe sloten hoeft te zetten. Het kan ook een fijn idee zijn dat je de buren een sleutel kunt geven van de voordeur, die je alleen van buitenaf kunt openen als hij niet op de knip staat. Vertrouw je de buren toch niet helemaal, dan kan je als je weggaat de deur nog op de knip doen. Ook kun je het cilinderslot vervangen door een gelijksluitende cilinder. Dit betekent dat je overal dezelfde sleutel kunt gebruiken. Een nadeel is dat je het cilinderslot vervangen moet van alle deuren als je dan de sleutel kwijtraak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn