Wil jij voorkomen dat er in jouw huis of in een ander pand van jou ingebroken wordt? Dan is het aanleggen van een camerasysteem een aanrader. Voor mensen met slechte bedoelingen is het immers zo dat zij het liefst ongezien aan de slag gaan. Het feit dat er een camera op hen gericht staat, maakt dan ook dat zij zich nog wel een keer zullen bedenken om daadwerkelijk in te breken of beschadigingen aan te brengen. Het afschrikwekkende effect dat het heeft, is een eerste reden om voor de aanschaf van een camerasysteem te kiezen. Een tweede reden is het feit dat de beelden handige hulpmiddelen zijn om de daders van een inbraak of een vernieling op te sporen. Natuurlijk kun je dit zelf niet zomaar doen, je mag immers niet zomaar beelden van andere personen online zetten. Maar wat je wel kunt doen is het beeldmateriaal doorsturen naar de politie. Zij kunnen dan vervolgens besluiten wat ze hiermee gaan doen. Soms is het al voldoende voor henzelf om hiernaar te kijken en andere keren zullen zij misschien besluiten een stilstaand beeld hieruit te publiceren, om zo de hulp van het publiek in te schakelen voor het opsporen van de betreffende personen. Zo kan een camerasysteem dus zeker van pas komen bij preventie en bij oplossing van de zaak.

Wat voor soort camerasysteem?

Het aanleggen van een camerasysteem kan in heel veel verschillende situaties handig zijn. Je denkt nu misschien meteen aan winkelpanden, maar ook musea, overheidsgebouwen, instellingen en dergelijke kunnen baat hebben bij het aanleggen van een dergelijk systeem. En ook voor particulieren kan dit zeker heel goed van pas komen. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis, vaak niet eens zozeer materieel, maar vooral emotioneel. Het is immers nogal wat als iemand zomaar jouw woning, wat jouw veilige plek zou moeten zijn, is binnengedrongen en daar heeft rondgelopen. Met andere woorden, een camerasysteem kan eigenlijk in iedere situatie zeer goed van pas komen. Maar voor wat voor soort systeem kies je dan? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, waarbij het verschil tussen bekabeld en draadloos een van de opvallendste kenmerken is. Maar er zijn natuurlijk meer punten om op te letten, zoals:

  • waterdichtheid en robuustheid
  • kwaliteit van de camerabeelden
  • nachtzicht
  • technische mogelijkheden

Wat jij nodig hebt, is helemaal afhankelijk van jouw eigen wensen en van jouw eigen specifieke situatie. Het is dan ook zeker niet verkeerd om eens rond te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn en informatie in te winnen over welk camerasysteem voor jou nu de beste optie is.

Bascom is dé specialist

Wil jij zeker zijn van een goed advies en wil jij er ook zeker van zijn dat jij een camerasysteem van een uitstekende kwaliteit aanschaft? Dan doe je er goed aan om hiervoor naar Bascom te gaan. Dit bedrijf is namelijk een echte specialist op het gebied van bewakingscamera’s en zij kunnen jou dan ook altijd een exemplaar leveren dat helemaal past bij jouw specifieke situatie. Het fijne is dat zij enkel producten van de beste kwaliteit leveren, zodat jij zeker weet dat een camerasysteem dat je bij hen koopt zijn werk goed zal doen. Of je nu kiest voor bekabeld of voor een draadloze camera, je zult altijd goede beelden ontvangen, die zonder haperingen verzonden worden. Ook kun je altijd op afstand, via je smartphone of computer, meekijken met de camera’s, zodat je altijd kunt zien wat er bij jouw gebouw gebeurt. Wil jij ook een beveiligingssysteem aanleggen, om jouw bezit te beveiligen tegen inbraak en vernielingen? Kies dan voor een camerasysteem van Bascom!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn