Voor onze zuivelfabriek hebben te maken met strenge wet en regelgeving. Ons product moet echt goed zijn voordat de consument er van eet. Er mogen absoluut geen bacteriën of schimmels voorkomen in ons product. We slaan onze zuivel op in grote vaten en deze moeten afgesloten worden. Hierdoor komt er geen zuurstof bij ons product, door deze steriele afsluiting wordt de vorming van ongezonde stoffen tegengegaan. Het is voor ons bedrijf dan ook nodig dat we gebruik maken van een beluchtingsfilter voor de vaten. Doen we dit niet dan kunnen we onze productie wel weggooien. En dat is zonde van ons geld. Een beluchtingsfilter kan dan ook niet ontbreken in onze vaten, in de hele fabriek zijn we dan ook bijzonder alert op de hygiënische voorschriften. Dat is niet altijd zo geweest en hier hebben we van geleerd.

Door de beluchtingsfilter blijft de zuivel lang goed

In het verleden hebben we grote fouten gemaakt. Door deze fouten heeft het bedrijf veel verlies geleden. Vroeger waren de regels wat betreft de veiligheid van voedingsmiddelen een stuk minder streng. Dat is begrijpelijk voor die tijd. Om ervoor te zorgen dat we ons product op de markt blijven brengen moeten we nu extra maatregelen nemen. Dat betekent alleen maar in bedrijfskleding aan het werk gaan. Haren moeten in een net worden gestopt en handen moeten ingepakt worden in handschoenen. Dit allemaal om te voorkomen dat er ongezonde bacteriën in de zuivel terecht komen. In het verleden zijn er helaas wel bacteriën in de zuivel gekomen. Omdat we zelf testen doen kwamen we hier gelukkig op tijd achter. Maar dit had wel tot gevolgd dat we een hele lading moesten vernietigen. Dit was echt zonde van ons geld.

De filter om je product veilig op te slaan

Een beluchtingsfilter is dus hard nodig om ons product veilig en verantwoord te bewaren. Doen we dit niet dan komen er bacteriën en schimmels in en dan kunnen we de lading wel vernietigen. Het is zonde als je keihard hebt gewerkt aan je productie en je deze vervolgens moet vernietigen. De filter gebruiken we dan ook om de tank goed af te sluiten. Hierdoor komt er geen lucht meer bij en voorkomen we dat er vervuilende stoffen bij het product terecht komen. Door het op deze manier te verpakken weet je zeker dat je het lang kunt bewaren. Dat is belangrijk als je bijvoorbeeld je kaas wil laten rijpen. Of je wijn langer moet bewaren. Voor het maken van voedsel is het nodig dat je voldoet aan de huidige wet en regelgeving. De verpakking van je voedsel is daar onderdeel van. Waarom wil je een beluchtingsfilter gebruiken:

  • Hierdoor voorkom je vervuiling in je product.
  • Voorkom de vorming van bacteriën of schimmels
  • Door het filter wordt het steriel afgesloten
  • Door het filter kan je het product lang bewaren
  • Er komen geen vervuilende stoffen in je product
  • Door deze afsluiting verpak je het product veilig en verantwoord
  • Houd je aan strenge wet en regelgeving met deze filter
  • Het productie proces verloopt goed op deze manier

Voor ons werk in de zuivelindustrie moeten we ervoor zorgen dat het voedsel voor een lange tijd is opgeslagen in onze tanks. Om te voorkomen dat er verkeerde stoffen als bacteriën en schimmels in ons product komen moeten we voorkomen dat er zuurstof bij onze producten komen. We doen dit door gebruik te maken van een beluchtingsfilter. Door de beluchtingsfilter wordt de tank steriel afgesloten zodat er geen andere stoffen meer aan de zuivel wordt toegevoegd. Ben je ook op zoek naar een filter voor je productie? Neem dan een kijkje op de website van Techno Filter: https://www.technofilter.eu/toepassingen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn