Iedereen in Nederland heeft te maken met de belastingdienst en bij iedereen leven er vragen over de procedures. Hiervoor kunnen ze bellen met de Belastingdienst contact te krijgen. Het is ook een onderdeel van de Nederlandse belastingdienst om zowel burgers en bedrijven te woord te staan. Regelmatig moet iedereen formulieren invullen voor een belastingaangifte. Voor bedrijven is dat veel werk, maar voor burgers kan het invullen van een formulier ook een behoorlijke klus zijn. Door de stappen te volgen is het redelijk eruit te komen, maar voor veel secties zijn de opties behoorlijke twijfelachtig. Daarom is het prettig vragen te stellen via de Belastingdienst contact. Natuurlijk zijn er nog veel andere manieren om informatie te achterhalen over de belastingformulieren. Veel vinden het toch prettiger om iemand te spreken. Via de Belastingdienst contact komt u niet zomaar iemand te spreken. Aan de lijn zitten diverse medewerkers die verspreid zitten over diverse callcenter-vestigingen. Wanneer u besluit telefonisch uw vragen te stellen, bekijk dan goed naar welk nummer u moet bellen om de juiste mensen aan de telefoon te krijgen. Op de website belastingtelefoon.nl staan de vestigingen en het bijbehorende telefoonnummer weergegeven. Regelmatig worden zij al gebeld over verschillende kwesties en vragen. Blijf daarom niet te lang worstelen met de belastinggegevens en laat u helpen door het callcenter van belastingtelefoon.nl.

Belastingdienst contact met de juiste medewerker

Via het nummer 0800-0543 krijgt u een van de medewerkers van de Belastingdienst contact aan de lijn. Het is het algemene nummer en veel burgers en bedrijven bellen dit nummer regelmatig om duidelijkheid te krijgen voor hun belastingaangiftes of andere belastingonderwerpen. Bedenk wel goed dat zij u niet kunnen adviseren of raad kunnen geven. Enkel aanwijzingen geven hoe u het formulier moet invullen. Wilt u toch liever raad krijgen over het invullen van het formulier, dan kunt u beter terecht bij een belastingdeskundige. Bij de Belastingdienst contact kunt u dus uw algemene vragen stellen of begeleiding krijgen bij het invullen van een formulier. Hiervoor is de Belastingdienst contact verdeeld in de volgende vestigingen:

  • Particulieren: Leeuwarden en Hengelo
  • Toeslagen: Groningen
  • Ondernemingen, Intermediairs: Eindhoven
  • Buitenland: Heerlen, bereikbaar via 055-5385385
  • Auto: Apeldoorn, bereikbaar via 0800-0749
  • Douane: Heerlen, bereikbaar via 0800-0143

Het is prettig dat de Belastingdienst contact is opgedeeld in verschillende onderdelen. Zo weet u zeker dat u iemand aan de lijn krijgt die werkelijk kennis heeft van toeslagen, of belastingprocedures voor ondernemers. Voor het buitenland gelden ook weer andere regels en ook hiervoor zijn de deskundigen een uitkomst om deze procedures uit te leggen aan de klanten.

Handige wetenswaardigheden

Gewoonlijk vullen we een belastingformulier sectie voor sectie in. Vaak is de vraagstelling al zo ingewikkeld, dat we al snel vastlopen. Dankzij de aanvullende informatie kunnen we er nog weleens uitkomen, maar dan zijn er nog gewijzigde situaties waar we mee te maken kunnen krijgen. Nieuwe regels en cijfers die we ook moeten doorgeven. Vaak staan we niet eens stil wat we precies invullen en weten we ook niet waar we die cijfers kunnen vinden. Een medewerker van de Belastingdienst contact helpt u met het invullen en weet direct waar u uw informatie kan terugvinden. Dit scheelt voor u weer een hoop zorgen. Tenslotte is het altijd wel spannend dit in te vullen. Helemaal als u er onbekend mee bent en er niet goed in bent om dit formulier in te vullen. Mocht u geen geld hebben om dit door een expert te laten doen, dan is het erg prettig dat de Belastingdienst contact beschikbaar is om uw vragen te beantwoorden. Ga naar belastingtelefoon.nl om het juiste telefoonnummer te vinden voor de expert die uw belastingzorgen kan wegwerken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn