Autoinkoopspecialist - Auto verkopenEens in de zoveel tijd ben je gewoon aan een nieuw voertuig toe, bijvoorbeeld omdat je gezin groter is geworden of juist kleiner, omdat je meer of juist minder bent gaan rijden of gewoon omdat je een nieuwer model wilt hebben. Maar wat doe je dan met je oude exemplaar? Ga je je auto verkopen of kies je ervoor om deze in te ruilen bij de garage bij aankoop van je nieuwe? Het inruilen bij de garage heeft natuurlijk als grote voordeel dat je er meteen van af bent en dat de zaken in een keer geregeld zijn. Je hoeft er zelf geen extra werk voor te doen en dat is natuurlijk wel fijn. Het heeft echter ook als nadeel dat je er niet altijd veel geld voor krijgt en dat is voor je portemonnee natuurlijk weer minder prettig. Je auto verkopen kan dan een betere oplossing zijn, maar hoe pak je dat dan aan? Als je zelf je auto verkopen gaat, hoe weet je dan hoeveel geld je kunt vragen? Hoe weet je of een bod dat je krijgt van een koper ook een goed bod is? Als je weinig verstand van auto’s hebt, dan kan dit dus erg lastig zijn. Om een goede prijs te krijgen is het ook niet verkeerd als je bedreven bent in onderhandelen. Bovendien loop je het risico dat het erg lang duurt voordat je daadwerkelijk je auto verkopen kunt. Het kan immers soms lang duren voordat zich een geïnteresseerde meldt. Tot die tijd moet je wel de ruimte bij huis hebben voor een tweede voertuig. Als je dat niet hebt, dan wordt het al een stuk lastiger. Er zitten dus nog best wat haken en ogen aan als je zelf je auto verkopen wilt. Je moet voldoende ruimte hebben voor stalling van een extra voertuig, je moet kunnen onderhandelen en je moet genoeg kennis hebben om te weten dat je niet genoegen neemt met een veel te lage prijs.

Auto verkopen is niet ingewikkeld

Daarnaast speelt vaak ook nog het volgende probleem mee: hoe ga je je auto verkopen? Zet je deze simpelweg langs de kant van de weg in de hoop dat een geïnteresseerde toevallig langs rijdt? Of kies je ervoor om deze via internet te koop aan te bieden? Ook dan kan het soms lang duren voordat je een koper vindt, aangezien het aanbod tegenwoordig best groot is. Door alle hiervoor genoemde zaken twijfelen velen aan eigen verkoop en kiezen ze daarom voor inruilen bij de garage. Toch hoeft je auto verkopen niet moeilijk te zijn, als je kiest voor de Auto Inkoop Specialist. Met hun hulp kan echt iedereen helemaal zelf zijn auto verkopen en er ook nog een goede prijs voor krijgen. Hoe werkt dit nu precies? Zij bieden als het ware een platform voor kopers en verkopers. Jij plaatst zelf de informatie over je wagen op hun site, wat erg eenvoudig gaat. Je vult de volgende gegevens in:

  • het kenteken of je selecteert het merk en type voertuig
  • de staat van de wagen, is deze schadevrij en goed onderhouden, of moeten er zaken opgeknapt worden
  • de kilometerstand
  • de staat van het interieur
  • de diepte van het profiel van de banden

In aanvulling hierop kun je nog een foto uploaden, om nog een beter beeld te geven van jouw voertuig. Als dit alles is gedaan, dan kan het proces van de auto verkopen in werking worden gesteld. Jouw bolide wordt dan in de database opgenomen en opkopers kunnen deze dan bekijken en een bod hierop uitbrengen. Binnen 24 uur weet jij op deze manier wat je voor je wagen zou kunnen krijgen en als het hoogste bod je bevalt, kun je bovendien meteen je auto verkopen aan deze bieder. Zo is de verkoop dus snel geregeld en weet jij zeker dat je een goede prijs krijgt.

Kies voor de Auto Inkoop Specialist

Je auto verkopen via de Auto Inkoop Specialist heeft dus als grote voordeel dat alles heel snel geregeld wordt, waardoor je zeker weet dat je niet lange tijd ruimte moet hebben voor het stallen van meerdere voertuigen. Doordat er bovendien veel verschillende dealers kunnen bieden, is de kans zeer groot dat jij een uitstekende prijs weet te krijgen. Via hen je auto verkopen heeft daarnaast ook als grote pluspunt dat je dus zelf weinig kennis van zaken hoeft te hebben. Jij hoeft enkel de gegevens in te vullen en doordat verschillende dealers bieden, zie je snel genoeg welke prijs mogelijk is. Groot pluspunt is ook dat het slagingspercentage van deze bemiddelingssite erg hoog is. Maar dan 80% krijgt namelijk een bod waartegen zij hun auto verkopen willen en weten zo de koop snel rond te krijgen. Daar komt nog eens bij dat aanmelding van je bolide op de site geheel gratis en vrijblijvend is. Je bent niet verplicht om ook daadwerkelijk tot verkoop over te gaan en het kost je ook verder niets. Dat maakt het natuurlijk allemaal zeer aantrekkelijk om voor hen te kiezen als je je auto verkopen wilt. Daarbij kun je er zeker van zijn dat alles goed geregeld is, aangezien zij alleen met RDW erkende dealers samenwerken. Bij de overdracht van je voertuig aan de koper krijg je meteen het geld, contant of op je rekening, en je krijgt een geldige RDW vrijwaring. Je auto verkopen via de Auto Inkoop Specialist gaat dus heel snel en gemakkelijk.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn