Als mensen het woord asfalteren horen, dan zullen ze meteen denken aan het aanleggen, verbeteren of herstellen van wegen. Dit is logisch, het is immers de meest bekende en ook meest gebruikte manier van werken met dit materiaal. Het is er ook erg geschikt voor, vanwege de draagkracht die het heeft, de gladde verwerking die er mogelijk is en de lange levensduur van het materiaal. Door deze factoren kan er jarenlang gebruik van worden gemaakt en kan men er over rijden zonder last te hebben van hobbels onderweg. Maar asfalteren is niet alleen een proces dat geschikt is voor de aanleg van wegen, het is een veelzijdig materiaal dat op veel verschillende manieren toegepast kan worden. Zo is het bijvoorbeeld heel geschikt voor het aanleggen van een oprijlaan, het verharden van industrieterreinen of boerenerven of het aanleggen van harde ondergronden voor recreatieparken. Voor de verschillende locaties zijn verschillende samenstellingen asfalt ontwikkeld, zodat ze goed toegepast kunnen worden. Zo is het voor een agrarisch bedrijf bijvoorbeeld belangrijk dat het asfalt goed tegen zuur kan. Door de verschillende samenstellingen, is asfalteren een optie geworden voor heel veel verschillende locaties.

Asfalteren van een oprit

Hierboven noemden we al een aantal manieren waarop asfalteren ingezet kan worden buiten de wegenbouw om. Er is echter een optie die we nog niet genoemd hebben en dat is het aanleggen van een oprit bij huis. Veel mensen zullen dit niet als optie bedenken op het moment dat zij een nieuwe oprit nodig hebben. Vaak wordt er vooral gedacht aan het gebruik van klinkers of andere stenen en aangezien dit de meest gebruikte vorm is, is dit ook logisch. Toch is het zeker de moeite waard om te overwegen om voor asfalteren te kiezen als je nieuwe opritten bij huis nodig hebt. Waarom zou je nu voor deze optie kiezen en niet voor bijvoorbeeld klinkers? Asfalt heeft een aantal voordelen, namelijk:

  • er is minder kans op het ontstaan van onkruid, dus je hoeft niet steeds tussen de stenen te wieden of het onkruid dood te spuiten
  • de kans op verzakken en dus het ontstaan van kuilen is echt een stuk kleiner
  • in veel gevallen is het voordeliger

Door te kiezen voor asfalteren, kies je dus niet alleen voor een optie die kwalitatieve voordelen heeft, maar in veel gevallen kan het je dus ook nog een financiële besparing opleveren! Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat een geasfalteerde oprit er mooi strak en netjes uitziet. Ook dat is een heel goede reden om juist hiervoor te kiezen.

Avema Wegenbouw

Hoe pak je het nu aan als je opritten bij huis wilt asfalteren? Het zal voor zich spreken dat je hier zelf niet mee aan de slag kunt gaan, je beschikt immers niet over de nodige materialen en machines om dit aan te leggen. Je zult hiervoor dus een bedrijf in moeten huren. Het beste kies je voor een echte specialist, zoals Avema Wegenbouw. Dit bedrijf heeft een ruime ervaring met dergelijke klussen en zij kunnen dan ook als geen ander ervoor zorgen dat het asfalteren goed verloopt en dat je een uitstekend resultaat te zien zult krijgen. Daarnaast hebben zij voor iedere locatie een goede oplossing, zodat je een verharde ondergrond krijgt die er lang mooi uit blijft zien en die lang van een uitstekende kwaliteit blijft. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan zeker eens rond op hun site of vraag informatie bij hen aan. Je zult zien dat asfalteren echt voor heel veel verschillende locaties een uitstekende oplossing is voor het verharden van de ondergrond!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn