Hypnosepraktijk - HypnotherapieAfvallen met behulp van hypnotherapie, is dat mogelijk? Bij de Hypnosepraktijk geloven ze van wel! Op hun website, http://www.hypnosepraktijk.net/ kun je precies lezen hoe het hele proces in zijn werk gaat en welke methodes ze hiervoor gebruiken. Volgens de site beginnen onze eerste problemen met voeding al op het moment dat we net geboren zijn. We komen koud en ellendig op aarde en worden zonder waarschuwing in de armen van onze moeder gelegd. We voelen ons eenzaam en alleen en beginnen te huilen, wat onze moeder zal zien als een teken dat we honger hebben. Vervolgens krijgen we borstvoeding en voelen we ons veilig en beschermd. Deze allereerste positieve associaties met eten (eten is veilig en vertrouwd) moeten worden doorbroken om afvallen eenvoudig te maken. Deze associaties kunnen echter niet makkelijk worden weggepoetst, we zijn hier van jongs af aan mee opgegroeid. Met hypnotherapie is het mogelijk deze banden te doorbreken en onszelf te bevrijden uit de invloed van ons onderbewuste. Wat zijn de voordelen van hypnotherapie bij het afvallen?

  • Afvallen zonder moeite
  • Stoppen met emotie-eten
  • Niet meer op dieet

Je zult met behulp van hypnotherapie snel en gemakkelijk afvallen zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen. Wanneer je een paar kilo wilt verliezen moet je hier normaal gesproken hard voor werken. Er zijn veel verleidingen en je moet jezelf elke keer opdragen om niet te eten. Dankzij hypnotherapie krijgt je onderbewuste deze taak op zich. Je onderbewuste kan deze taak bovendien veel efficiënter uitvoeren dan jij dat bewust kan. Je onderbewuste zorgt er simpelweg voor dat je niet langer de behoefte voelt om iets te eten. Op deze manier kan hypnotherapie bijdragen aan een gezond gewicht. Een gevolg hiervan is dat je stopt met emotie-eten. Een van de grootste problemen bij mensen met overgewicht is dat ze gaan eten wanneer ze zich slecht voelen. Je kunt je natuurlijk om heel veel redenen slecht voelen en dus zijn er ook een heleboel redenen om te gaan eten. Met hypnotherapie vertel je het onderbewustzijn dat dit niet langer nodig is. Het eten zal niet helpen bij het oplossen van je problemen, je zult andere antwoorden moeten vinden. Omdat je nooit meer de behoefte voelt veel te moeten eten hoef je eigenlijk ook niet meer op dieet. Natuurlijk, je zult minder eten, maar je doet dit gewoon omdat dit goed voelt. Je kunt simpelweg niet meer op en je wilt ook niet meer eten. Deze twee zaken bij elkaar maken dat je een stuk minder zult eten, maar dat dit niet lastig of geforceerd zal aanvoelen.

Hypnotherapie; de hulpmiddelen

Bij hypnotherapie gaat het dus om het herprogrammeren van het onderbewuste. De Hypnosepraktijk gebruikt hier twee interessante technieken voor. De eerste techniek heet de virtuele maagring. Je hebt vast wel eens gehoord van mensen die een maagverkleining zijn ondergaan, je moet je van deze techniek ongeveer hetzelfde voorstellen. Bij mensen met een maagverkleining wordt de maag fysiek verkleind, waardoor hier minder eten in past. Hypnotherapie doet hetzelfde, maar werkt op de geest. Je onderbewuste wordt in zekere zin voor de gek gehouden. Je hebt als het ware een mentale maagring, waardoor je minder zult eten. Je zult merken dat je gewoon minder zult eten tijdens een maaltijd, dit omdat je sneller vol zit. Het effect van de virtuele maagring kan door meerdere sessies hypnotherapie steeds verder verbeterd worden. De meeste mensen merken echter al aan het einde van de eerste sessie resultaat! Naast deze techniek wordt nog een andere techniek toegepast, het installeren van een speciale trigger die kan voorkomen dat je begint te eten. Een voorbeeld: je loopt door de stad en passeert een viskraam. De vis ruikt zalig en je hebt al een lange tijd niks gegeten, maar je weet dat die heerlijke gefrituurde kibbeling slecht voor je is. Tijdens de hypnotherapie kan je onderbewuste zo worden afgesteld dat je bij het denken of het uitspreken van een specifiek woord direct de eetlust verliest. Je hebt dan ineens geen zin meer in de vis en kunt snel doorlopen. De effectiviteit van deze techniek kan sterk variëren en sommige mensen hebben hem niet eens nodig. Toch is het handig dat deze trigger kan helpen op momenten dat je bijna de fout ingaat. Met de hierboven besproken technieken kan hypnotherapie helpen om snel en eenvoudig gewicht te verliezen. Je zult er niets van merken, maar je leven zal een stuk makkelijker worden! Ben je al overtuigd van het nut van hypnotherapie?

Hypnose werkt echt!

Op http://www.hypnosepraktijk.net/ kun je nog veel meer lezen over de hierboven besproken technieken. Ook gaat men hier dieper in op de achterliggende gedachte achter de hele methode. Verder kun je video’s bekijken, artikelen lezen en persoonlijke vragen stellen aan deskundige medewerkers. Per sessie betaal je 125 euro en met ongeveer 3 sessies moeten de meeste problemen zijn opgelost. Na drie sessies ben je dus klaar om af te vallen, voor 375 euro hoef je nooit meer een dieet te volgen. Hypnotherapie kan niet alleen worden gebruikt om af te vallen, maar om tal van psychische problemen op te lossen. De therapie kan bijvoorbeeld ook toegepast worden om te stoppen met roken of te stoppen met overmatig alcoholgebruik. Kijk gerust eens wat langer rond op de website om te bekijken wat alle mogelijkheden zijn. Wacht niet langer en leer vandaag nog wat deze nieuwe methode voor jou kan betekenen. Vul snel het contactformulier in en maak een afspraak!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn