Terratrainingen - SpuitlicentieHoudt u zich op beroepsmatig niveau bezig met gewasbeschermingsmiddelen? Dan is het hebben van een spuitlicentie verplicht. Zo kunt u verantwoord aan de slag met de beschermingsmiddelen en brengt u de omgeving en de mensen om u heen geen onnodige schade toe. Met een spuitlicentie beschikt u over de juiste kennis om met dit soort middelen om te gaan. Als u hier al langere tijd mee bezig bent dan weet u dat dit nodig is. Gewasbeschermingsmiddelen moeten op de juiste manier gebruikt worden, anders kan dit erg schadelijk zijn en dat wilt u voorkomen. Bij Terra trainingen kunt u verschillende soorten korte cursussen en volledige MBO opleidingen volgen. Het aanbod is zeer uitgebreid en toegespitst op de ‘doe’ sector, zoals zij dit zelf noemen. Zij zijn beroepsopleider in de volgende sectoren:

  • groen
  • glastuinbouw
  • voeding
  • groothandel

Werkt u in een van deze sectoren? Dan zit er zeker iets in het aanbod van Terra trainingen dat u zal interesseren. In alle sectoren is het belangrijk dat u op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. En wat is een handigere manier om dit te doen dan een goed opgezette cursus te volgen bij een trainer die afkomstig is van de werkvloer en dus ook precies weet waar hij of zij het over heeft. Binnen de ‘doe’ sector is de theorie interessant, maar de praktijk is het belangrijkst. Hier wordt binnen de opleidingen dan ook flink op gefocust. Aan het einde van de cursus of opleiding kunt u zo aan de slag in de sector die u op het oog heeft. Wilt u uw spuitlicentie behalen bij Terra trainingen? Dan is dit mogelijk. U krijgt bij het volgen van de cursus voor de spuitlicentie de juiste kennis en vaardigheden die u nodig heeft om ermee aan de slag te gaan. Ook bij het behalen van uw spuitlicentie krijgt u een trainer die ruime ervaring heeft op de werkvloer. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om uw spuitlicentie te halen op locatie. Heeft u hier interesse in? Informeer dan bij Terra trainingen naar de mogelijkheden.

Aan de slag met uw spuitlicentie

Na het behalen van uw spuitlicentie kunt u vijf jaar lang in deze sector aan de slag. Zijn deze vijf jaar op? Dan zult u uw spuitlicentie moeten verlengen. Het is wettelijk verplicht om uw spuitlicentie te halen, maar ook om deze te verlengen. Doet u dat niet? Dan mag u niet meer in deze sectie aan de slag. Loop dit risico dus niet en houdt uw kennis altijd up to date. Bij Terra trainingen wordt het behalen van dit certificaat opgedeeld in verschillende branches:

  • groenvoorziening
  • glastuinbouw
  • knaagdierbestrijding

Werkt u dus in een van deze branches? Dan bent u bij Terra trainingen aan het juiste adres om uw spuitlicentie te behalen en te verlengen. Daarnaast zijn er ook verschillende niveaus voor deze licentie. Uiteraard moet u deze hebben wanneer u de werkzaamheden uitvoert. Ook wanneer u de werkzaamheden laat uitvoeren op uw eigen terrein heeft u een spuitlicentie nodig. Daarnaast heeft u dus de mogelijkheid om de licentie te verlengen. Als laatste kunt u nog een stap hoger gaan en voor bedrijfsvoeren kiezen. Wanneer u leiding geeft aan een team, zult u deze vorm van de licentie moeten hebben. Op de website van Terra trainingen kunt u meer informatie vinden over de verschillende opleidingen die u daar kunt volgen. U kunt er dus de standaard opleidingen volgen, maar ook kiezen voor het invullen van uw specifieke opleidingswensen. Hierbij kunt u denken aan een MBO opleiding binnen uw eigen bedrijf, maar bijvoorbeeld ook het laten ontwikkelen van een eigen e-learningsplatform. Neem contact op met de klantenservice om hier meer informatie over te krijgen.

Wettelijke verplichting van de spuitlicentie

Het behalen en verlengen van uw spuitlicentie is wettelijk verplicht. Er zijn constant veranderingen in dit vakgebied. Denk hierbij aan de ziekten en plagen in gewassen, spuittechnieken of biologische bestrijders. Het verlengen van uw spuitlicentie is niet lastig. Zeker wanneer u al langer aan de slag bent binnen uw vakgebied zult u de nieuwe ontwikkelingen al snel meekrijgen. Toch is het wettelijk verplicht om u hiervan op de hoogte te stellen. Hiervoor volgt u een korte cursus en behaalt u dus eenvoudig de verlenging van uw spuitlicentie. Dit is niet alleen voor uzelf prettig, maar ook voor uw klanten. Zij weten dan zeker dat zij met een bedrijf aan de slag gaan die weten waar ze mee bezig zijn. Het behalen van de spuitlicentie is ook mogelijk op locatie. Heeft u dus uw eigen bedrijf? Dan kunt u er in een keer voor zorgen dat uw nieuwe medewerkers hun licentie behalen. Terra trainingen voorziet u graag in het vervullen van uw persoonlijke wensen. Wilt u meer weten over de verschillende opleidingen die zij aanbieden of wat zij u persoonlijk kunnen aanbieden? Neem dan contact op met de klantenservice van het bedrijf. Ook op de website kunt u meer informatie vinden over de uiteenlopende opties waar u uit kunt kiezen. Dit is bijvoorbeeld ook een goede plek om eens te kijken als u er over denkt om van sector te veranderen. Hier kunt u direct zien wat er voor nodig is om in een andere sector aan de slag te gaan en daar dus ook de juiste opleidingen voor te behalen. Informeer dus vandaag nog en start uw opleiding!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn