Het zal u niet ontgaan zijn: dankzij 3d printing is eer een nieuwe wereld aan mogelijkheden ontstaan. Weet u vrijwel niets over 3 printing maar zou u hier graag iets meer over willen lezen in uw eigen taal? Vindt u de Wikipedia-pagina over 3d printing te summier en wilt u eigenlijk alle beschikbare informatie over dit onderwerp in een handig overzichtje kunnen terugvinden? Dan zit er maar een ding op en dat is een kijkje nemen op onze website: mela-project.nl. Onze site heeft als doel om de consument te informeren over 3d printing. Met deze insteek hopen we dat u snel de gewenste informatie over 3d printing kunt vinden die u nodig hebt om bijvoorbeeld te bepalen welk type u het beste kunt aanschaffen voor uw doeleinden. Op dit moment staat deze printer nog in de kinderschoenen. Het aanschaffen van een dergelijke printer is voor de meeste particuliere consumenten nog een behoorlijke investering. Maar dat zal in de toekomst absoluut veranderen. Het zal ons niets verbazen dat de meeste huishoudens in de nabije toekomst aan 3d printing kunnen doen. Het is dan mogelijk om kapotte voorwerpen en onderdelen eenvoudig te vervangen door het in te scannen met een 3d scanner en het vervolgens uit te printen met de 3d printer.

3d printing zal 2d printing op den duur verdringen

Wellicht dat papier nog steeds gedrukt zal worden op de ouderwetse 2d-methode. Maar aangezien vrijwel alles digitaliseert gaat papier een steeds kleinere rol spelen in het leven van de mens. En dat is maar goed ook want de houtkap loopt op dit moment uit de hand. Wellicht dat er een alles-in-een-printer op de markt komt zodat u zowel 2d als 3d kunt scannen, kopiëren en printen. Voor de meeste burgers heeft de 3d printer op dit moment nog niet een duidelijk praktische rol maar dat is wel het geval in diverse dienstverlenende sectoren, fabrieken maar ook in de wetenschappelijk. Zo kunnen modellen tot in grote precisie worden nagemaakt en worden er diverse protheses dankzij 3d printing vervaardigd. Zelfs organen kunnen dankzij 3d printing nagemaakt worden en dat maakt de 3d printer tot een levensreddend apparaat. In musea kunt u vaak oefenen met deze printer en kunt u zien waartoe de huidige commerciële modellen toe in staat zijn. Wist u dat 3d printing op basis van een keur aan grondstoffen kan worden gedaan? Zowel houtsnippers, oud papier, diverse polymeren en zelfs diverse metaalsoorten en legeringen worden gebruikt bij 3d printing. In Nederland zijn er diverse winkels te vinden die de 3d printer aanbieden bij het grote publiek. Tevens zijn er bedrijven die speciale printers op maat maken voor universiteiten, laboratoria en voor de medische wereld.

Op onze site vindt u alle informatie over dit staaltje techniek

Op onze website Mela Project kunt u een algemeen beeld krijgen over de stand van zaken binnen de 3d printing. Zo vindt u onder andere nuttige informatie over:

  • De werking van de 3d printer en welke materialen gebruikt kunnen worden.
  • Welke merken er op dit moment leverbaar zijn.
  • Waar bekende printshops en services zijn zodat u daar aan de slag kunt met een 3d printer.
  • Maar ook informatie over het bouwen van een eigen 3d printer.

Vergeet u niet om onze website een beoordeling te geven? Wellicht hebt u opbouwende kritiek omdat u bepaalde informatie niet kunt vinden maar dit wel graag terugziet op onze website. Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten! En vergeet niet om het laatste nieuws te volgen zodat u weet wat er speelt in deze interessante wereld. Het is wellicht verstandig om de website te bookmarken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn